Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστημιακό Άσυλο υφίσταται όπου υφίσταται το Πανεπιστήμιο ως θεσμός!







Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι όσα έχουν συμβεί  στο χώρο της ΝΟΠΕ τις τελευταίες ημέρες αποτελούν μια αυθόρμητη ενέργεια κάποιων απεγνωσμένων λαθρομεταναστών που στην απελπισία τους διένυσαν ανενόχλητοι την Ελλάδα, διήλθαν τα πάμπολλα και ισχυρά σημεία ελέγχου (λιμάνια, σταθμούς, κλπ) και παρότι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, σε έναν τόπο ξένο, χαοτικό, όπως η Αθήνα και εξίσου άγνωστο γι’ αυτούς, κατάφεραν να εντοπίσουν την ΝΟΠΕ και το νεοοικοδομηθέν και σύγχρονο τμήμα αυτής (το οποίο πλήθος Αθηναίων δεν γνωρίζουν τουλάχιστον εκ των έσω και δεν ξέρουν να κατευθυνθούν σε αυτό) και εγκαταστάθηκαν σε αυτό, κάνοντας χρήση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και ξεκινώντας μια απεργία πείνας προκειμένου να στηρίξουν ένα πλαίσιο αιτημάτων…

Ας ξεπεράσουμε την ανοησία της ενέργειας και του σημαντικού προσχεδιασμού και οργάνωσης που σίγουρα έχει επενδυθεί σε αυτήν! Πρόκειται για προβοκατόρικη πράξη μεγάλης βαρύτητας αφού πλήττει τόσο πολιτικούς όσο –πολύ σημαντικότερο- πολιτισμικούς θεσμούς της χώρας εκθέτοντάς την στον κίνδυνο να… «εκτεθεί» ως ανίκανη να χειρισθεί το πλέγμα των θεσμών της!!! Το διακύβευμα είναι τεράστιο αφού το επιδιωκόμενο πλήγμα στοχεύει στην ευθεία σύγκρουση των θεσμών της χώρας εισάγοντας ένα ακόμη σοβαρό ρήγμα στους ήδη διαταρασσόμενους δεσμούς της κοινωνίας μας και προχωρώντας περαιτέρω στην αποδιάρθρωσή της.

Διαλυμένη κοινωνία είναι κοινωνία ανίσχυρη και παρασυρόμενη και αποτελεί εύκολο στόχο για την εγκαθίδρυση κάθε νέας «εξουσίας», αυτής που μας έρχεται απ’έξω, της οικονομικής «εξουσίας» των τεράστιων απάτριδων πολυεθνικών συμφερόντων που λυμαίνονται τη χώρα μας πλιατσικολογώντας πάνω στην κρίση που με ακρίβεια ωρολογιακού μηχανισμού είχαν φροντίσει να εγκαταστήσουν εκμεταλλευόμενοι τις ανίκανες και διεφθαρμένες κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Τόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα, για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι (!!!), και πρώτο θύμα της παρούσας κρίσης θεσμών σχεδιάζεται να είναι το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Όχι αυτό που προστατεύει τους καταληψίες, τους επαγγελματίες κατασκευαστές επεισοδίων και τα συνήθως άβουλα και παρασυρμένα όργανά τους, αλλά αυτό που προστατεύει το χώρο της διακίνησης των ιδεών και ιδιαίτερα της γνώσης από την ανεξέλεγκτη επέλαση των εταιριών και των αγορών!

Βλέπετε, το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα επέλεγε τη σχέση του και τα ανοίγματά του στις εταιρίες και τις αγορές διατηρώντας σε κάποιο βαθμό τις κυρίαρχες ανθρωπιστικές αξίες που διέπουν την «αγαθή» αξιοποίηση της γνώσης και των επιστημών. Ας μη γελιόμαστε, αυτό το Άσυλο είναι το σημαντικότερο και όταν θα διαρραγούν οι σχέσεις πολιτείας και Πανεπιστημίου, μέσω της σύγκρουσης των θεσμών τους, τότε, η ήδη απεγνωσμένη,  άβουλη και παρασυρόμενη κοινή γνώμη, θα πάψει να σέβεται το Πανεπιστήμιο, όπως έχει, ήδη, πάψει να σέβεται τους θεσμούς της πολιτείας (διότι δε μπορεί ο απλός άνθρωπος να διαχωρίσει τον φορέα του θεσμού από τον ίδιο το θεσμό, οικτίροντας τον άνθρωπο-φορέα για την ανικανότητά του να ανταπεξέλθει στο ύψος του θεσμού που αντιπροσωπεύει, με αποτέλεσμα αν οικτίρει εν τέλει τον ίδιο το θεσμό… και τούτο βέβαια είναι το «επίτευγμα» που επιδιώκεται ώστε να αποδιαρθρωθεί και να αφοπλισθεί η κοινωνία…).

Θα πρέπει συνεπώς να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων… Θα πρέπει οι θεσμοί να λειτουργήσουν και να δράσουν παράλληλα αντί να συγκρουσθούν πετώντας ο ένας τη μπάλα στο γήπεδο του άλλου…

Πανεπιστημιακό Άσυλο υφίσταται όπου υφίσταται το Πανεπιστήμιο ως θεσμός!

Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν υφίσταται όπου υφίσταται απλά Πανεπιστημιακό κτίριο ή περιουσία! Το Πανεπιστήμιο έχει δεκάδες κτίρια και γεωτεμάχια από κληροδοτήματα που ανήκουν στην ακίνητη περιουσία του και ΔΕΝ προστατεύονται από το Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Είναι θέμα απλής απόφασης το Πανεπιστήμιο να διακόψει τη λειτουργία του στο συγκρότημα ΝΟΠΕ και να αποσύρει τις Πανεπιστημιακές αρχές (συμβολικά και πραγματικά) και τις θεσμικές του λειτουργίες από το συγκρότημα της ΝΟΠΕ. Είναι θέμα ισχυρής βούλησης και μιας απλής απόφασης, το Πανεπιστήμιο να διαμηνύσει ότι Άσυλο υφίσταται όπου υφίσταται Πανεπιστημιακή δραστηριότητα και τέτοια, ήδη, δεν μπορεί να υπάρχει στη ΝΟΠΕ υπό καθεστώς κατάληψης!

Θα είναι στο χέρι της πολιτείας να δράσει με πολιτισμό και κοσμιότητα επιλύοντας το ζήτημα και αποκαθιστώντας το συγκρότημα ΝΟΠΕ ώστε αυτό να «επιστραφεί» στο Πανεπιστήμιο!

Απλά πράγματα…


(Όχι "φταίει το Πανεπιστήμιο..." Γιωργάκη... μέσω των τσιρακίων σου... Όχι "να συζητήσει η πολιτεία" κύριε Πρύτανη... Όχι, με ψύλλου πήδημα..., "κατάργηση Ασύλου", Αντωνάκη...)








ArchOikos_________

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ο Αλλοδαποφάγος! Ο Φόβος και o Τρόμος των Συνόρων μας!!!

Στιγμιότυπο από το μέλλον: Άτυχος αλλοδαπός στην απελπισία του μπροστά στον αδιαπέραστο Φράκτη Παπουτσή στον Έβρο, επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με άλμα snowboard με αποτέλεσμα την τραγική του κατάληξη καθώς αναχαιτίσθηκε από Ελληνικά αναχαιτιστικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας!

]::::[


Για την ιδέα του φράκτη κατά μήκος των συνόρων μας στον Έβρο αναζητώ μια ιδέα εξίσου ιδιοφυή που να έχει διατυπωθεί στο παρελθόν!!!

Αναζητώ, απεγνωσμένα, μια άλλη παρόμοια σύλληψη του ανθρώπινου μυαλού, προερχόμενη από σύγχρονο Έλληνα πολιτικό άνδρα... και ομολογουμένως δυσκολεύομαι...

Το μέγεθος της ιδέας μπορεί να συγκριθεί μόνο (ίσως!!!) με την απαράμιλλη φράση ενός πολιτικού προερχόμενου πάλι από το ΠΑΣΟΚ (το παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ) που είχε πει... "Αν οι Αμερικανικοί δορυφόροι τολμήσουν να περάσουν πάνω από την Ελλάδα, θα τους ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΜΕ"!!!

Αυτή η περί "καταρρίψεως δορυφόρων" διατύπωση είναι η μόνη ιδέα που μπορεί να συγκριθεί επάξια με αυτή του Φράκτη ΠΑΠΟΥΤΣΗ!!! Το γιατί, είναι αρκετά δύσκολο να σας το εξηγήσω, και γι' αυτό θα επιστρατεύσω κάποιες εικόνες δορυφόρου με τα σύνορα (όχι τίποτα απόρρητες... είναι εικόνες από το GoogleEarth και τις κατεβάζει κι ένα εννιάχρονο... σε χρόνο μηδέν...).



Τι μας δείχνουν οι δύο αυτές εικόνες;
  • Η πρώτη εικόνα δείχνει το μήκος των Θρακικών μας συνόρων με την Τουρκία. Το μήκος αυτό, με το απλό "εργαλείο μέτρησης μήκους" του GoogleEarth (και παρά την απλουστευμένη διαδικασία που μειώνει το πραγματικό μέγεθος) ανάγεται σε, τουλάχιστον, 178 χιλιόμετρα!!! Αυτό το γρήγορο και πρόχειρο μέτρημα μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε (ακόμη και το εννιάχρονο) χωρίς να έχει καθόλου γεωγραφικές ή άλλες ειδικότερες γνώσεις...
  • Η δεύτερη εικόνα δείχνει το μέγεθος που θα είχε σε ευθεία ένας φράκτης οποιουδήποτε τύπου/υλικού, με μήκος 16 χιλιομέτρων. Τούτη η γραμμή του υποτιθέμενου φράκτη σχεδιάστηκε με το "εργαλείο μέτρησης μήκους" του GoogleEarth (από τον... εννιάχρονο...), ώστε να προσφέρει μια εύκολη άμεση οπτική σύγκριση του μεγέθους ενός τέτοιου φράκτη με το μήκος των συνόρων μας. Δεν συνυπολογίζεται εδώ ότι ο φράκτης δε θα είναι σε ευθεία και άρα πρακτικά θα είναι σημαντικά συρρικνωμένος σε σχέση με αυτόν που φαίνεται στην εικόνα. Ωστόσο, το πόσο μικρότερος είναι από το μήκος των συνόρων μας είναι και πάλι προφανές... 
Νομίζω αρκούν τα παραπάνω και περαιτέρω σχολιασμός δεν είναι χρήσιμος...


Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τα πήραν όλα πολύ... σοβαρά και δεν έκαναν την πρέπουσα... καζούρα... όχι για εμάς τους Έλληνες (εκεί δε χάνουν ευκαιρία...), αλλά, για τον προτείνοντα "έτσι", "αυτό το μέτρο"... (κι όχι τα επακόλουθα ψελλίσματα... και μαζέματα... που διατυπώθηκαν κατόπιν, δήθεν ως εξειδικεύσεις..., για να καλυφθεί η βαρύγδουπη... μπαρούφα...).


Υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι ο φράκτης μπορεί να μην είναι ενιαίος, αλλά να διασπαρεί σε σημαντικά μεγαλύτερο μήκος συνόρων (από το ίδιο το φυσικό του μήκος) "κλείνοντας" επιλεγμένα κάποια "περάσματα". Αλλά, μπορεί κανείς να πιστέψει πως ο φράκτης μπορεί να προσφέρει πραγματικά κάτι παραπάνω, πέρα από την απλή επιμήκυνση της διάρκειας και την αύξηση της επικινδυνότητας του "ταξιδιού" εισόδου, όσων φιλοδοξούν, παρανόμως, να εισέλθουν στη χώρα μας από την περιοχή αυτών των συνόρων;;; Το βέβαιο είναι ότι νέες διαδρομές και νέες τεχνικές εισόδου θα έχουν υιοθετηθεί... την αμέσως επόμενη μέρα του... Φράκτη ΠΑΠΟΥΤΣΗ... Αυτό βέβαια θα συνοδευτεί και με αύξηση των "παράνομων κομίστρων" που σημαίνει αύξηση των κερδών των δουλεμπόρων και περαιτέρω "άνθιση" του "επαγγέλματος". Μην ξεχνάμε... οι δουλέμποροι έχουν προπληρωθεί, είτε, πετύχει, είτε, αποτύχει το "ταξίδι"... 

 Άρα μήπως τελικά πρόκειται για τη δρομολόγηση άλλης μιας (ακόμη πιο άχρηστης από τις προηγούμενες) Εργολαβίας υπέρ των κατασκευαστών "φρακτών" ;;; 




]::::[



Παραθέτω κάτωθι επεξηγηματικές αναλύσεις που έγιναν στα πλαίσια της πιο πάνω... έρευνας του... εννιάχρονου...


...


...




...


Τέλος παραθέτω το καλύτερο, αλιευμένο από το διαδίκτυο, σχόλιο που συνάντησε ο... εννιάχρονος κατά την παρούσα... έρευνα:




]::::[ 




ArchOikos______

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-the-Greek-Way



Ολοκληρώνεται εντός 2-μήνου το έργο αυτής της κυβέρνησης...

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα ολοκληρώσει η κυβέρνηση το έργο της και θα εκπληρώσει το σκοπό ύπαρξής της.

Είναι, μετά από αυτό, η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση της Ελλάδας, από συστάσεως του νέου Ελληνικού Κράτους και μια από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως - μια κυβέρνηση φαινόμενο!!!

Μια κυβέρνηση φαινόμενο, που κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ όλους τους στόχους της, με άψογο συγχρονισμό και με μηδαμινό κόστος, μετρημένο σε αντιδράσεις, αρχικά ολίγον ισχυρές, αλλά μετέπειτα ισχνές ως αστείες εν συγκρίσει με τα διακυβεύματα για τα οποία εγέρθηκαν...


Το κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο της χώρας θα έχει, με την τελευταία αυτή ρύθμιση, εξ'ολοκλήρου αναδομηθεί, και κάθε ίχνος του εμμένοντος πεισματικά "Ελληνικού Τρόπου" (γνωστού στο εξωτερικό ως "the Greek Way") θα έχει εξαφανισθεί για πάντα.

Ήδη, τα ΜΜΕ, έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος, "φλυαρώντας" ακατάπαυστα, για την αναποτελεσματικότητα των ατομικών, προσωπικών, ή μικρών, οικογενειακών επιχειρήσεων και για το... πώς στη δύση, το να είσαι "υπάλληλος", αποτελεί απόφαση ζωής, στην οποία μπορείς να επενδύσεις και να χτίσεις "καριέρα" και να "δημιουργήσεις επάνω σε αυτό" (!!!). Και αποτελεί, λένε (βλέπε ΣΚΑΪ-ράδιο), ελληνική παραξενιά, η πείσμωνα προσπάθεια διατήρησης ατομικών και προσωπικών και μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων που δεν τραβάνε βρε αδελφέ (ακόμα και τις υγιείς της αντιμετωπίζουν ως... "μπανάλ"), είναι εκτός επιταγών του νέου λαμπρού μας κόσμου και είναι "καταδικασμένες"!!!

Η ανεξαρτησία και η ελευθερία που απολάμβανε ο Έλληνας, διατηρώντας τη δική του επιχείρηση, είναι απαράδεκτη και θα αντικατασταθεί από τα απρόσωπα μεγάλα σχήματα εταιριών και από την απόλυτη υπαλληλοποίηση του συνολικού ενεργού πληθυσμού της χώρας!!!

Ήδη, από την εποχή της έναρξης της προσπάθειας ένταξης της χώρας μας στο Ευρώ (νομισματική ένωση), όταν είχε πάει ο κ. Σημίτης να διαπραγματευθεί με τους ομολόγους του της Ευρώπης για το θέμα, είχε "ενημερωθεί" ότι η Ελλάδα έχει ένα "μεγάλο ενταξιακό πρόβλημα", τις χιλιάδες αυτοαπασχολουμένων της. Το εξιστόρησε ο ίδιος σε ομιλία του στην Ελληνική Βουλή!

Τι μας είχε ο ίδιος αποκαλύψει ότι είχε απαντήσει τότε; Είχε πει, "μην σας ανησυχεί αυτό, προσηλωθείτε στα νούμερα και τους στόχους και θα δείτε πως η Ελληνική οικονομία μπορεί να προσαρμοσθεί και να επιβιώσει μετατρέποντας τις ιδιομορφίες τις σε στρατηγικά πλεονεκτήματα, με το σωστό σχεδιασμό και την καθοδήγηση του κόσμου της παραγωγής και με τον εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό ενός φορολογικού συστήματος δίκαιου και αποδοτικού (???)"...

Όχι, δεν είχε πει αυτό...


Δεν είχε πει αυτό που θα έλεγε ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός που θα επεδίωκε να προστατέψει τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας του - όχι!


Είπε κάτι άλλο... είπε ότι, γνωρίζουμε το δομικό αυτό πρόβλημα της οικονομίας μας και θα τα καταφέρουμε... θα το διορθώσουμε και θα εκσυγχρονιστούμε (μπορεί όχι ακριβώς με αυτά τα λόγια, αλλά, με ακριβώς αυτό το περιεχόμενο...)!!!


Σε εκείνη τη συνεδρίαση της Βουλής (που μου είχε συκώσει την τρίχα...) μου είχε κάνει εντύπωση, πως από αυτή την μεταφορά του διαλόγου με τους ετέρους μας, από στόματος πρωθυπουργού Σημίτη, ουδείς είχε εξεγερθεί με την θεώρηση των επαγγελματιών της χώρας ως μιασμάτων! Ούτε ακόμη και η εχθρός των αφεντικών... κα Παπαρήγα, δεν είχε υπερασπισθεί το δικαίωμα της αυτοαπασχόλησης...  

Ωστόσο, ούτε ο Σημίτης, ούτε - οπωσδήποτε - καμία δεξιά (μετριοπαθής σε σχέση με τον Σημίτη) κυβέρνηση κατάφερε (ή θα κατάφερνε ποτέ, και στο πιο ευφάνταστο σενάριο), έστω και μόνον, το ένα εκατοστό από όσα κατάφερε η κυβέρνηση GAP, μέσα σε μόλις ένα χρόνο!!!

  1. Πέτυχε να ανταλλάξει ληξιπρόθεσμα δάνεια "χωρίς ρήτρες υποθήκευσης εθνικής περιουσίας" με νέα δάνεια βάθους τριετίας (δηλαδή, σχεδόν άμεσα αποπληρούμενα) και με "βαριές ρήτρες υποθήκευσης εθνικής περιουσίας"!!! Με επιτόκιο, όσο θα έπαιρνε ιδιώτης (!!!), αντίστοιχο αυτού που της πρόσφεραν οι τοκογλύφοι της ελεύθερης αγοράς (πολύ πάνω από το Γερμανικό) και ενώ γνώριζε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης δε θα μπορούσαν ποτέ (μα ποτέ!!!) να γεφυρώσουν αποπληρωμές δανείων και τόκων! 'Αρα, προαποφάσισε την εκποίηση της εθνικής περιουσίας - μπιτ παρά - στη βάση της κοστολόγησης κατά την επιβολή της ρήτρας. Δηλαδή, ούτε καν, με την ευχέρεια διαπραγμάτευσης του απλού ιδιώτη, που εκποιεί ένα περιουσιακό του στοιχείο για να αποπληρώσει τράπεζες εγκαίρως, αντί, να περιμένει τις τράπεζες να κατάσχουν την περιουσία του, εκτιμώντας την αξία της, αυτές, όσο θέλουν... (!!!)
  2. Ανέβασε το εθνικό χρέος στο τριπλάσιο, κατά το χρόνο λήξης των δανείων, από ότι αυτό ήταν, κατά το χρόνο σύναψης τους!!!
  3. Διέκοψε αδικαιολόγητα την ανάπτυξη, την κρισιμότερη στιγμή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, για έναν ολόκληρο χρόνο (!!!), με μπλοκάρισμα όλων των μεγάλων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και με μη προώθηση οποιασδήποτε αναπτυξιακής πολιτικής καθώς και του πολυθρύλητου Αναπτυξιακού Νόμου (με ανύπαρκτες αιτιολογήσεις και ψελλίσματα)...
  4. Μείωσε την αγοραστική δύναμη των μισθωτών και συνταξιούχων, άμεσα, κατά 30% και μέσω των αυξήσεων ΦΠΑ, ΔΕΚΟ κλπ, συνολικά 50%...
  5. Καταδίωξε την ακίνητη περιουσία με αυξήσεις στην ούτως ή άλλως αδικαιολόγητη φορολόγησή της (αδικαιολόγητη τουλάχιστον για τις μικρές περιουσίες και τις μη αποδοτικές περιουσίες)...
  6. Συρρίκνωσε, ως και εκμηδένισε, τις φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα και τις όποιες κοινωνικές ελαφρύνσεις...
  7. Πέτυχε το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη...
Δύο πλήγματα είχαν είχαν μείνει ακόμη... Το άνοιγμα των "κλειστών επαγγελμάτων" και η εξόντωση των πεισματικά αρνούμενων να εγκαταλείψουν (όσών είχαν απομείνει) αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και των προσωπικών, των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων...

Ξαφνικά, στα "κλειστά επαγγέλματα", εντάχθηκαν τα πολύ ανοικτά επαγγέλματα των Μηχανικών, των Δικηγόρων και των Ιατρών!!! Με στόχο να ανοίξουν... τι(???)


Όπως όλοι γνωρίζουν, στην Ελλάδα, αρκούσε ένα πτυχίο και η άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο (η οποία απλά εξασφάλιζε ότι δεν εισέρχονται "κομπογιαννίτες" στο επάγγελμα) για να ασκήσει κανείς οπουδήποτε στην επικράτεια τα επαγγέλματα αυτά... Η ελευθερία, μάλιστα, που υπήρχε στη χώρα μας, στην άσκηση των επαγγελμάτων αυτών, αποδεικνυόταν από το μεγάλο αριθμό μηχανικών, δικηγόρων και ιατρών που συσσωρευόταν στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα την κρίση στους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους... Τι σημαίνει λοιπόν "άνοιγμα" για τα επαγγέλματα αυτά;(!!!)


Μάλλον μεταφράζεται σε διωγμό όσων εργάζονται από μόνοι τους κι όχι ως υπάλληλοι μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων...

Για την ολοκλήρωση, έρχεται η εξουθένωση και η υποχρέωση σε υπαλληλοποίηση όσων ακόμη αντιστέκονται, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και η εξαφάνιση των προσωπικών ή πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων... Γι αυτούς η "ιστορία" τελειώνει με την καθιέρωση του δικαιώματος των εφόρων να ελέγχουν...εσαεί οποιονδήποτε φορολογούμενο, ιδιώτη και επιχειρήσεις !!!

Δίκαιο; Ναι! Το να υπόκειται κανείς σε φορολογικούς ελέγχους είναι απολύτως δίκαιο!!! Και θεμιτό και χρήσιμο και απολύτως αναγκαίο...

Όμως η, εφ'όρου ζωής, ομηρία του πολίτη υπό την απειλή ελέγχου ή επανελέγχου μετά από 4 (και τα 4 και τα 5 είναι πολλά όταν πολύ σημαντικότερες πράξεις των μελών της κυβέρνησης παραγράφονται μέσα σε μήνες...) ή 8 ή 18 ή 28 χρόνια για ξεχασμένες οικονομικές πράξεις και ακόμη πιθανά λάθη, παραλήψεις, ή πλημμελήματα, είναι μια ομηρία και άδικη και εξοντωτική...

Όταν μάλιστα, μπορεί να πρόκειται για λάθη, ή πλημμελήματα, όχι απαραιτήτως του φορολογούμενου,  αλλά, αυτού του ελεγκτού, που σχηματίζει εσφαλμένη (μετά από χρόνια) εικόνα, και ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, οποτεδήποτε, να κόψει παράβαση, πρόστιμο και προσαυξήσεις για όλα τα ενδιάμεσα χρόνια, καλώντας τον φορολογούμενο, που ενδέχεται να είναι ακόμη και συνταξιούχος, γέρος (και χωρίς δυνάμεις και μέσα) να κινηθεί δικαστικά, σε έναν αμφίβολο αγώνα, με βάθος χρόνου 3-4 χρόνια κατ' ελάχιστο, για τον πρώτο βαθμό!!!

Ποιος επιβιώνει και ποιος ασκεί επάγγελμα υπό αυτές τις συνθήκες;;;

Θα σας δώσω την απάντηση... και είναι απλή...

Επιβιώνουν οι εταιρίες. Ιδίως οι μεγάλες εταιρίες, ή συνεργασίες εταιριών, ή κοινοπραξίες, που είναι νομικά πρόσωπα και έχουν "νομίμους εκπροσώπους" και "διοικητικά συμβούλια" και που με το παραμικρό αλλάζουν μέσα σε μια νύχτα τους "νομίμους εκπροσώπους" τους, ή ακόμη και διαλύονται και επανασυγκροτούνται ως νέες εταιρίες, απλά αλλάζοντας ΑΦΜ, ή χρεοκοπούν (εικονικά... μόνον κατά τα περιουσιακά στοιχεία τα αμέσως εγγραφόμενα στις εταιρίες - συνήθως κάτι άδειες ραφιέρες... - και όχι κατά τα περιουσιακά στοιχεία των μεγαλοϊδιοκτήτών τους), ή..., ή...


Έτσι γίνεται... κι όποιος έχει αντιπαρατεθεί μαζί τους, ή έχει εκπροσωπήσει συμφέροντα του δημοσίου απέναντί σε μεγάλες εταιρίες, το έχει δει και το γνωρίζει καλά, όπως το γνωρίζουν και τα δικαστήρια, πανελλαδικά, και οι δικαστές, που προσπαθούν, απεγνωσμένα μερικές φορές, να εντοπίσουν υπευθύνους και να καταλογίσουν ευθύνες και κόστος!!!

Αυτές οι εταιρίες θα επιβιώσουν... Κι όλοι θα καταλήξουν σταδιακά υπάλληλοί τους... Κι όλα αυτά με μια απλή ρυθμισούλα "ταφόπλακα" για την καθιέρωση του δικαιώματος των εφόρων να ελέγχουν...εσαεί οποιονδήποτε φορολογούμενο, ιδιώτη και επιχειρήσεις !!!

Όσοι διάβασαν κάποια από τα πρώτα κείμενα αυτού του blog θα θυμούνται τα περί "προσχεδιασμού" που εντόνως αναφέρονταν σε αυτά... Έχει περάσει λιγότερο από χρόνος, ωστόσο καθημερινά οι όποιες ερμηνείες και απλές προσεγγίσεις των πρώτων αυτών κειμένων επαληθεύονται... δυστυχώς απόλυτα. 

Το πέρασμα σε έναν νέου τύπου φεουδαρχισμό, σταδιακά ολοκληρώνεται, και η κυβέρνηση GAP ολοκληρώνει το έργο της με απόλυτη επιτυχία...(!!!)




ArchOikos__________






::::::::::::::::::::::




Το κείμενο της Ημερησίας στο οποίο στέλνουν τα πιο πάνω links έχει ώς ακολούθως:

"Το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη «βομβαρδίζεται» συνεχώς με πληροφορίες-διαρροές από κυβερνητικές «πηγές» για νέες μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Σημεία σύγκλισης όλων αυτών των αλλαγών, σύμφωνα πάντοτε με τις διαρροές, είναι πρώτον η θέσπιση πιο αυστηρών ποινών για φοροδιαφυγή και μη απόδοση του ΦΠΑ, και δεύτερον η καθιέρωση του δικαιώματος των εφόρων να ελέγχουν...εσαεί οποιονδήποτε φορολογούμενο, ιδιώτη και επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι έως σήμερα υπάρχει παραγραφή μετά την παρέλευση πενταετίας, εκτός και αν το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση παρατείνει το χρόνο της μη παραγραφής.
Ανεξάρτητα από το ποιες τελικά ρυθμίσεις θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το Φεβρουάριο, είναι προφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών στην αγωνιώδη, πράγματι, προσπάθειά του να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου, διολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς: Όλοι οι φορολογούμενοι θα θεωρούνται a priori φοροδιαφεύγοντες και παράλληλα θα είναι έρμαια της υποκειμενικότητας των εφόρων-ελεγκτών, επομένως οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι θα διευκολυνθούν...

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΚΩΛΟΜΒΙΝΑΣ




::::::::::::::::::


Μετά το διασημότερο αυγό του κόσμου,
...το αυγό του Κολόμβου,

...τώρα ήρθε η ώρα για το νέο Τεχνολογικό Θαύμα!!!

Που δε μπορεί παρά να έρχεται από τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ...


Υποδεχθείτε το "ΑΥΓΟ της ΚΩΛΟΜΒΙΝΑΣ"!!!
Σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση!!!




Eine   alte   Nation    dank    DEUTSCHLAND!
An    ancient   nation     thanks    GERMANY!
Ένα αρχαίο έθνος ευχαριστεί τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ!




(δεν ξεχνώ...)

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ vs ΠΑΓΚΑΛΟΣ...

Μετά την απίστευτη (ευτυχώς) οργή και αγανάκτηση που ξεσηκώθηκε κατά Παγκάλου και της γενικής πλέον προκλητικής και προσβλητικής του στάσης για τους θεσμούς, για το δημόσιο, για τους λειτουργούς και υπηρετούντες, αλλά και για το έθνος ολόκληρο (η ΑΔΕΔΥ, βέβαια, ακόμη κοιμάται... ποιός έχει τσίπα για να ανατριχιάσει ???!!!) θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο παραθέτοντας με στωικότητα τα προφητικά λόγια των προγόνων μας... Αυτοί, ψημένοι μέσα στον κίνδυνο και τις κακουχίες, σοφοί και ρεαλιστές, με άκαμπτο ηθικό και συγκλονιστικό ηθικό ανάστημα επένδυαν την καθημερινή ζωή τους που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ τον Ελληνικό Τρόπο, με τα σωστά, απλά και Ελληνικά λόγια. Χαρά στα αυτιά μας, εμάς των καλομαθημένων κατατρεγμένων και έμπνευση για τον καθέναν μας...

Αυτοί οι... Αρχαίοι μας πρόγονοι... του 1821 (δεν πάω πιο πίσω κύριε Πάγκαλε και κύριε Άδωνι Γεωργιάδη - δε χρειάζομαι για να στηρίξω το Εθνικό μου "ΕΓΩ" ανάλυση του DNA του Πλάτωνα), αυτοί οι πρόγονοι που κατά δήλωση του κ. Πάγκαλου ήταν ένα "μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία" (!!!), είχαν απαντήσει στον Πάγκαλο προσωπικά, στην ΤΡΟΪΚΑ και σε όσους εντός και εκτός συνόρων πρέσβευαν αυτό το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ως ακολούθως:

1ον:
«Έλα, σκατότουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!».
(1823 - Καραϊσκάκης προς απεσταλμένο του αρχηγού του στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα. Εννοείται ότι με τα σημερινά δεδομένα στη θέση των Εβραίων θα ήταν οι οικονομικώς εβραίοι "ΔΝΤ", στη θέση του Μωχαμέτη θα ήταν τα "έσω-έξω οικονομικά συμφέροντα που υποκίνησαν και συντηρούν την καταστροφή", στη θέση του σκατο-Σουλτάν Μαχμούτη θα ήταν μάλλον η Μέρκελ με το Ευρωπαϊκό σκέλος της ΤΡΟΪΚΑς, στη θέση του Βεζίρη δε μπορεί παρά να ήταν ο GAP  και στη θέση του Εβραίου Σιλιχτάρ Μπόδα, της πουτάνας (συγχωρείστε τον Καραϊσκάκη, αμόρφωτος είναι...) ποιός (???), καλέ ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!! Τέλος στη θέση της συνθήκης προφανώς "αυτό το Μνημόνιο"...)

2ον: 
«Ιδού οι Έλληνες! Αυτοί σας χέζουν και τώρα και πάντα».
(Καραϊσκάκης προς Τούρκο συνομιλητή του. Εννοείται πως την απάντηση αυτή θα επιφύλασσε και για Γερμανούς αναφερόμενος προφανώς στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στα... χρωστικά τα οποία και ευθαρσώς θα διεκδικούσε...)

Και όπως αναφέρει στο εξαίρετο κείμενό της - από το οποίο αλιεύθηκαν τα λόγια του αγωνιστή Γεώργιου Καραΐσκάκη - η επικ. Καθηγήτρια του τομέα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου, "Ο Καραϊσκάκης ήταν, βέβαια, κάτι πολύ περισσότερο από αυτή τη ζωώδη βωμολοχία. Αυτός ο παλιός κλέφτης, με τους βάναυσους τρόπους και την ασαφή κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια του Αγώνα εθνική συνειδητοποίηση και στάση, θα εξελιχθεί μαζί με την Επανάσταση και θα την υπερασπίσει με την ίδια του τη ζωή, σε μια ευγενή τελική πορεία που ανέδειξε τη μαχητικότητα, την ευφυΐα, το πείσμα, την αντοχή, τη στρατηγικότητα και την παλικαριά του".

Ποιός "Πάγκαλος" μπορεί να είναι Ελληνικότερος του Καραϊσκάκη και ποιός "Πάγκαλος" μπορεί να κρίνει την Ελληνικότητα του Καραϊσκάκη...

Ας το καταλάβουμε...

Έλληνες δε μας κάνουν τα χρωμοσώματα...
Έλληνες μας κάνει το φρόνιμα και η στάση ζωής μας!!!




ArchOikos_________



Υ.Γ.:


Και για τους πιο "εθνικόφρονες" από εμάς να θυμίσω (πριν πάρουν τα άρματα κατά παντός "μη Έλληνα") ότι:
"Μια Τουρκοπούλα από την Τρίπολη μετά την κατάληψη της πόλης έμεινε μόνη την πήρε λοιπόν ο Καραϊσκάκης την βάφτισε Μαρία και την είχε στο στρατόπεδο του ψυχοκόρη. Η Μαρία ντύθηκε αγόρι με φουστανέλα και την φώναζαν Ζαφείρη, έτσι για να μη σκανταλίζει, ήταν το αίσθημα του χωρίς έρωτα, η ορτινάτζα του, που του στάθηκε μέχρι τον θάνατό του."
Έλληνας, εκτός των άλλων, σημαίνει γενναιοφροσύνη, μεγαλοθυμία και ευρύ ανήσυχο πνεύμα... αλλιώς δε γίνεται...


ΝΑΙ ΡΕ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα! Σας το είπε ο άνθρωπος ξεκάθαρα, ήδη από το Φλεβάρη του 2009. Κι αν δεν το καταλάβατε δεν είναι δικό του φταίξιμο!

Μπορεί να φταίει για πολλά ο GAP αλλά όχι γι’ αυτό!

Σας είπε : Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα! Δείτε το video και ξεκολλήστε πια…





Δε σας είπε «ο Σοσιαλισμός θα μας σώσει από τη Βαρβαρότητα»!

Δεν έβαλε κάπου πρόσημο (στο Σοσιαλισμό ή στη Βαρβαρότητα)!

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι εννοούσε προφανέστατα ότι: «Η Βαρβαρότητα θα μας σώσει από το Σοσιαλισμό»! Το νέο και σύγχρονο Σοσιαλισμό που είναι ο καλύτερος φίλος του Καπιταλισμού, του Ιμπεριαλισμού και του διεθνούς  Υλισμού…

Η Βαρβαρότητα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι μια ακατέργαστη συνθήκη… μια αρχέγονη κοινωνική δομή με αναφορές στα ένστικτα και επιδιώκει την επιβίωση κατά τα αρχικά πρότυπα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους… Αυτά που ανάγκασαν τον άνθρωπο μπροστά στην εχθρικότητα του περιβάλλοντος να υιοθετήσει συλλογικές και ιεραρχικές δομές και να δημιουργήσει τη βάση της ανθρώπινης παράδοσης… Δημιούργησε τη συλλογικότητα και εδραίωσε τον πυρήνα των κοινωνιών, «την οικογένεια». Εισήγαγε την έννοια της «προστασίας μέσα από τη συλλογικότητα» και στη βάση αυτής θεμελίωσε την έννοια της «ατομικής θυσίας» για το «κοινό καλό». Εισήγαγε ακόμη την «τιμωρία» και τον «παραδειγματισμό»! Είχε δε – και για αυτό κατηγορήθηκε – πρωτοφανή σκληρότητα και ωμότητα στην προσέγγιση των πρώτων μορφών «δικαιοσύνης». Ωστόσο εισήγαγε – έστω υποτυπωδώς – τη δικαιοσύνη (πράγμα που απεγνωσμένα αναζητούμε σήμερα…)!!!

Σε συνθήκες βαρβαρότητας θα ήταν απολύτως αδιανόητο να την πληρώνει η πλειοψηφία ενός λαού προκειμένου όχι μόνο να μην «τιμωρηθούν» οι υπεύθυνοι μιας εθνικής τραγωδίας, αλλά να εξακολουθήσουν να διατηρούν τα «προνόμιά» τους και να «εκποιούν» τις τύχες των παιδιών, των εγγονιών και των δισέγγονων του λαού αυτού!!!

Λοιπόν, Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;;;!!!

Ο GAP μας είχε προειδοποιήσει, έρχεται διευρυμένα ο Σοσιαλισμός, ως… «αριστερή φιλοσοφία» (δηλαδή έρχεται ο καλύτερος φίλος του Καπιταλισμού, του Ιμπεριαλισμού και του διεθνούς  Υλισμού). Δείτε το video της προειδοποίησης…




…και ξεκολλήστε πια… Μια χαρά τα είχε πει…

ArchOikos_________






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!