Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ένα βίντεο του '14 επαληθεύει όσα λέγαμε από το '10...

Ήδη από τον Μάρτιο του 2010 είχαμε ξεκινήσει μια σειρά από δημοσιεύματα/προβλέψεις για την εξέλιξη της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας με βάση τα μέτρα που τότε λαμβάνονταν. Δεν μπορούσαμε να έχουμε εικόνα ούτε της ανθεκτικότητας που επιδείξαμε ως οικονομία και κοινωνία ούτε σε τί βαθμό διωγμού θα εξελίσσονταν τα μέτρα στη μανιώδη προσπάθεια να καμφθούν οι αντοχές του λαού. Ωστόσο οι προβλέψεις μας (ενός απλού ανθρώπου που κάνει νοικοκυριό και όχι ενός οικονομολόγου με πτυχίο...) βγήκαν, δυστυχώς, ορθές με το παραπάνω... όπως και οι φόβοι μας!

Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν με το post "Το λάθος μου με κρατά ξάγρυπνο!!!" (http://www.anoikta-pedia.blogspot.gr/2010/03/blog-post_17.html) που αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο, αλλά εδώ σας παραθέτουμε μόνο την κατάληξή του:

"...Συγνώμη και πάλι, (χίλιες φορές, από όσους ξέρουν πραγματικά οικονομικά), αλλά επειδή, όπως τα βάζω κάτω και τα υπολογίζω, με βάση τα παραπάνω, μου προκύπτει ότι:
1.   Από το 100% του φορτίου που αναλαμβάνουν όλες οι κατηγορίες πολιτών, μέσω των «μέτρων», μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό (ή και καθόλου) θα καταφέρει τελικά να φτάσει να καταγραφεί ως αύξηση εσόδων στα αδειασμένα κρατικά μας ταμεία.
2.   Το έλλειμμα ωστόσο, στο τέλος της χρονιάς θα υπολογίζεται επί χαμηλότερου ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) εν σχέση με πέρυσι λόγω της ύφεσης στην αγορά που είναι δεδομένη αφού θα είναι σε πραγματικές τιμές μειωμένο το εισόδημα που θα την στηρίζει, οπότε, μήπως τελικά, ως ποσοστό του ΑΕΠ, το έλλειμμα θα αυξηθεί κιόλας αντί να μειωθεί;
3.   Οι συνέπειες από το «μάτωμα» (λέξη ΠΑΣΟΚ) των ελλήνων πολιτών θα είναι ολέθριες για την επόμενη χρονιά, 2011, μια και θα τους βρει στεγνούς οικονομικά και την αγορά στραγγιγμένη από χρήμα!
4.   Δεν υπάρχει σχεδιασμός του στρατηγικού επόμενου βήματος. Δηλαδή σχεδιασμός για τη δίκαια κατανομή των βαρών και για την εισαγωγή των κατάλληλων «έξυπνων» διαδικασιών και μέσων για τον εντοπισμό και τη δίκαια φορολόγηση όλων των υπόχρεων.
5.   Δεν υπάρχει ουδεμία υποκίνηση στην κατεύθυνση της έρμης της «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Δυστυχώς, υπάρχει το ανάποδο!!! Διότι τα «μέτρα» και το «φορολογικό» μαζί λένε απλά το εξής: «Ουαί κι αλίμονο σε όποιον αποτολμήσει να κάνει οποιαδήποτε αναπτυξιακή κίνηση». Θα τον στοχοποιεί η ενέργειά του αυτή (ή και μόνο η έκφραση της πρόθεσης), υποδεικνύοντάς τον, όχι ως επενδυτή, αλλά, ως μια από τις τελευταίες πηγές χρήματος μέσα σε μια στραγγιγμένη αγορά και θα τον εκθέτει σε κίνδυνο φορο-διωγμού.
…το απλό, ταπεινό μου ερώτημα είναι:
Πείτε μου πού – προφανώς - κάνω το μέγιστο λάθος; Γιατί εντάξει οι δικοί μας, μας έχουν συνηθίσει σε αστοχίες, αλλά και οι ευρωπαίοι εταίροι μας εγκρίνουν το σχεδιασμό μας(;;)!!! ..."

Πριν τρεις μέρες ο γνωστός δημοσιογράφος Δελαστίκ στην εκπομπή "Στον Ενικό" παρουσίασε ένα συγκλονιστικό για την καθαρότητα και απλότητά του (αλλά και για την αδιαμφισβήτητη αλήθεια του) report/σύνοψη όσων έχουν τρέξει και έχουν συσσωρευθεί πλέον ως βαρύτατη παθογένεια στην εθνική οικονομία εξαιτίας των επιλογών αυτών που μας θορυβούσαν από το 2010! Το report αυτό που σας παρουσιάζουμε στο ακόλουθο video επαληθεύει ακριβώς όσα λέγαμε από το Μάρτη του 2010... Επειδή τα νούμερα λένε την αλήθεια ακόμη και όταν δεν ευνοούν τους νεοφιλελευθεριστές της παγκοσμιοποίησης (και εχθρoύς της δημοκρατίας και της εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας), τα νούμερα που δεν μπορούν, κατά περίπτωση μόνο, να τα επικαλούνται, ούτε κατόπιν των γνωστών και προσφιλών τους τεχνικών μαγειρέματος (βλέπε ΕΛΣΤΑΤ...) ...

Ακούστε σύνοψη Δελαστίκ... είναι η κατακλείδα της ιστορίας μας,  όλων των τελευταίων ετών!




ArchOikos_____________


Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΔΡΑΣΗ στηρίζει τα ακίνητα των Ελλήνων (;;;) Η Ισπανία βγήκε από το Μνημόνιο (!!!) Όνειρο ζω, δεν το πιστεύω...


Λοιπόν (προφανώς πέφτει χρήμα - αναγράφει "χορηγούμενη") και τρέχει στο fb συνέχεια (ως like & κοινοποίηση) η ανάρτηση της ΔΡΑΣΗΣ για τα ακίνητα. Λοιπόν απλά αναρτώ φωτό από http://el.wikipedia.org/ με τα στοιχεία της ΔΡΑΣΗΣ για να μην ξεχνάμε τι πρεσβεύει και για να κατανοούμε το όλο πλαίσιο... Ας δούμε τα κυρίαρχα ονόματα κατά την ίδρυση (όλων η ιστορία είναι γνωστή).



Σας θυμίζω:

  • [1]
    • Μάνος Στ. στρατηγικό στέλεχος της πιο νεοφιλελεύθερης τάσης και κεντρικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη,
  • [2]
    • Κοντογιαννόπουλος Β. νεοφιλελεύθερος του Μητσοτάκη που με χαρά απορροφήθηκε ξυρίζοντας το μουστάκι από το νεοφιλελεύθερο κυρίαρχο σκέλος του ΠΑΣΟΚ κατά την εποχή Σημίτη,
  • [3]
    • Μπουτάρης (έχει πρόσφατη ιστορία και δε χρειάζεται να υπενθυμίσω),
  • [4]
    • Βερέμης Θ. (θυμηθείτε το προοδευτικής οπτικής, αφιέρωμα του ΣΚΑΪ στο έπος και τους ήρωες του 1821 και τις αναλύσεις που το συνόδευαν για την ποιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Ελληνικό χώρο, με τα χαρακτηριστικά της παγκοσμιότητας/πολυεθνικότητας και για τα ιδιοτελή κίνητρα της επανάστασης που για να εδραιωθεί, εγκατέστησε τον νεοσυντηρητισμό των εθνικών κρατών... Θυμηθείτε επίσης τον σχολιασμό του κ. Βερεμή στο ΣΚΑΪ στις ευρωεκλογές - η απόρριψη δια της αποχής, όλου του πολιτικού συστήματος, είχε ερμηνευτεί ως ενσυνείδητη ανοχή και αποδοχή του GAP και του δρόμου στο Μνημόνιο - ερμηνεία που είχε φέρει σε αμηχανία ακόμη και την Κοσιώνη),
  • [5]
    • Δήμου Ν. (αν δεν θυμάστε τις θέσεις του διαβάστε κάποιο από τα "Η Δυστυχία του να είσαι Ελληνας, 1975", "Η Κουτσοκώσταινα, 1988", "Απολογία ενός Ανθέλληνα, 1997", "Ειρωνικό Νεοελληνικό Λεξικό, 2002", δεν βάζω αρνητικό πρόσημο στα έργα, προσπαθήστε να διαβάσετε τη σχέση του συγγραφέα με τους Έλληνες, την Ελλάδα και την ελληνικότητα...)

Απλά θυμίζω και πάλι χωρίς πρόσημα.

Εσείς αποφασίζετε... 
Ανάμεσα σε εσάς-το λαό και τις τράπεζες που θα ζητούν ξανά ανακεφαλαιοποίηση... η νεοφιλελεύθερη (και όχι φιλελεύθερη, όπως θέλει να λέγεται, ΔΡΑΣΗ) ποιόν λέτε πως θα στηρίξει;;; Και πόσο σίγουρο θα είναι το ακίνητό σας (ακόμη και χωρίς δάνειο) αν φορτώνεστε συνέχεια με φόρους για να περνούν κεφάλαια στις τράπεζες που δεν τα γυρίζουν καν στην αγορά;;; Άρα μπορεί η ΔΡΑΣΗ να μιλάει για αγώνα για τα ακίνητα;;;!!!

Δεν θα σας προτείνω εγώ άλλη λύση, αλλά τουλάχιστον... Μνήμη όχι κοντή!!!

--------------------------

Όμως επειδή όλα είναι state of mind, μήπως απλά χρειαζόμαστε ένα "κλικ" για  να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και ορθολογικά; Μήπως εμείς οι Έλληνες είμαστε τελικά φοβικοί και υπερβάλουμε με το θέμα των ακινήτων;!

Σας έχω "καλά" νέα!


Ζήτω!!!
ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ (!!!) η Ισπανία βγαίνει από το (πολύ μικρότερο από το δικό μας) Μνημόνιο!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ!!!
ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!!

ΝΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ!!! (επειδή τα ΜΜΕ θα σας τα πρήζουν από αύριο με την επιτυχία της Ισπανίας...)




Το Ισπανικό κείμενο απλά λέει:

"Η εξοργιστική έξωση Jete (Γρανάδα) 

Σχεδόν εκατό μέλη της πολιτοφυλακής κάνουν έξωση σε τρεις οικογένειες από το χωριό Jete. Περίπου 500 άνθρωποι προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξωση."



ΖΗΤΩ!!! ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΥ... ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...
το πολύ μικρότερο από το δικό μας...
(επειδή τα ΜΜΕ θα σας τα πρήζουν από αύριο με την επιτυχία της Ισπανίας...)

--------------------------

Υ/Γ:
Να θυμάστε... υπάρχει επίσημη ομολογία: Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η Ευρώπη...
Αλλά η θυσία όταν δεν εμπεριέχει την συνειδητή συγκατάθεση του θυσιαζόμενου (όπως η θυσία του γονιού για το παιδί του), είναι απλά... δολοφονία με άλλα... πιο ωραία λόγια!

Κάποιος θυσίασε το δικό σου παιδί και κατέστρεψε το μέλλον του για να έχει ο ίδιος και το παιδί του απλά... βελούδινο παρόν...



ArchOikos______________



Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο Ξηρός το μεγαλύτερο "επαναστατικό" χτύπημα που μπορεί να επιτύχει, είναι να γυρίσει χαμογελαστός στη φυλακή...


Όποιος δει το videάκι του Χριστόδουλου Ξηρού, ή απλά ακούσει τα όσα λέει, θα διαπιστώσει ότι εξυπηρετεί, ηθελημένα ή άθελά του (αδιάφορο την παρούσα στιγμή) μια προβοκάτσια που επιδιώκει να "εντάξει" κάθε αντιμνημονιακή (ή απλά αντίθετη) στάση και θέση πολιτών, είτε ατόμων, είτε ομάδων, απλά και ενιαία...  στο φάσμα αυτού που ονομάζουμε "τρομοκρατία" και ειδικότερα "τρομοκρατία τύπου Ξηρού της 17Ν", δηλαδή, χαμηλού ιδεολογικού υπόβαθρου και ανύπαρκτης ηθικής κάλυψης, ακόμα και προσχηματικής (αφού, κάθε τρομοκρατία έχει προσχηματική και μόνο ηθική κάλυψη)!

Η στόχευση που εξυπηρετείται με την "επ’ αόριστον άδεια" που "χορηγήθηκε"  στον Ξηρό (Ο.Κ. "διαφυγή" είναι ο politically correct  όρος) είναι τόσο προφανής, τόσο ισχυρά ορατή, που μας βγάζει τα μάτια στη κυριολεξία πάνω στο video της "μαριονέτας" (πιθανότατα χωρίς να το ξέρει, ούτε να το αντιλαμβάνεται) Ξηρού!

Ένας Ξηρός που, στην εισαγωγή του κάνει τις διαπιστώσεις, για την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία, τις ίδιες που κάνουν πλέον όλοι οι πολιτικοί χώροι, ακόμη και οι εντός κυβέρνησης (απλά αυτοί, κάνοντας χρήση της τεθλιμμένης έκφρασης εκείνου που πράττει έξω από τη θέλησή του στα πλαίσια μέγιστης πολιτικής αυτοθυσίας…), χρησιμοποιεί λόγο και τυποποιημένες εκφράσεις που ηχούν ως κακές αναπαραγωγές του λόγου και της επιχειρηματολογίας της πληθώρας των αντιμνημονιακών κινημάτων και δράσεων που έχουν αναπτυχθεί και συνεχίζουν να αναπτύσσονται  (από "Δεν πληρώνω" και "ΕΠΑΜ", μέχρι ακόμη-ακόμη και τους "ΑΝΕΛ"). Ο Ξηρός αναπαράγει "κακέκτυπα" όσα διαβάζει στα blogs, sites και εφημερίδες όπως παλιά αναπαρήγαγε "κακέκτυπα" αριστερόστροφες και αναρχικές ρετσέτες…

Αυτό το στυλιζαρισμένο, κακό και στείρο "κοπιάρισμα" συνεχίζεται ακόμα κι όταν μπαίνει στο κομμάτι των συστάσεών του προς την κοινωνία (!!!) και διακόπτεται μόνο κατά τις ακραίες παροτρύνσεις του για βία που αβίαστα και… χαλαρά ενσωματώνει στο κείμενό του σε ενότητες όπου ο λόγος του αποκτά φυσικότητα και ροή αφού καλύπτει πλέον πεδίο δικό του και γνώριμο…

Το πρώτο βήμα της προβοκάτσιας που θα εξυπηρετήσει την ταύτιση κάθε αντίδρασης και αντιμνημονιακής στάσης με την "τρομοκρατία" έχει γίνει και έχει διαμορφωθεί ικανός χώρος για ευρεία "τρομοκρατολογία πέριξ των αντιμνημονιακών κινημάτων" από τα ΜΜΕ που θα λάβουν το μήνυμα-οδηγία.

Επόμενο βήμα στα πλαίσια μιας προ-προεκλογικής πόλωσης -ξανά- εθνικού διχασμού και ιδεολογικών αφορισμών, έξω από τα πραγματικά αγωνιώδη ζητήματα της διαρκούσας πλέον κρίσιμης συγκυρίας, είναι να χαρακτηρισθεί η οποιαδήποτε κοινωνική παρέμβαση ή/και ειρηνική ακτιβιστική ενέργεια ως "τρομοκρατία"! Το φύτεμα επιμέρους προβοκατόρικων ενεργειών, εξ άλλου, δε θα είναι και τόσο δύσκολο…

Κι όλα τούτα προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να δρομολογηθούν "αν και εφόσον κριθεί σκόπιμο" πέρα από την πραγματική συγκυρία της κοινής μας καταστροφής που, το μόνο καλό για το λαό είναι ότι, ουδόλως διχαστική είναι (αφού οι κίνδυνοι εξόντωσης είναι ορατοί και κοινοί πλέον για την ευρεία μεσαία τάξη) και η διευρυμένη αυτή καταστροφή μόνο "αστικά", "διαχειριστικά" και "ενωτικά" μπορεί να ανακοπεί και αντιμετωπισθεί, με λογικές και πρακτικές πολύ πιο άμεσες και επείγουσες από την όποια μετουσίωση ιδεολογιών σε πράξη (και με επίγνωση ότι κάθε ενέργεια έχει αποδέκτη και ένα παγκόσμιο σύστημα με το οποίο συνδιαλεγόμαστε, αφού, δεν πρόκειται να μπούμε σε ένα διαστημόπλοιο ιδεολογικής καθαρότητας για να απομακρυνθούμε στον δικό μας πλανήτη… ανεξάρτητα από το ποιο νόμισμα θα έχουμε...).

Αν, λοιπόν, η παραπάνω μεθόδευση, τόσο της ταύτισης κάθε τι, αντιμνημονιακού, με την "τρομοκρατία", όσο και του διχασμού του λαού (μέσω -και- της βίας) πρέπει πάση θυσία να εμποδισθεί, τότε η μόνη πραγματική, επαναστατική ενέργεια, που μένει στον Ξηρό είναι… να γυρίσει χαμογελαστός στη φυλακή... Ας αφήσει την "τρομοκρατία" σε αυτούς που την ασκούν επιτυχημένα από το 2009 μέχρι σήμερα και με μέγιστη ζέση κατά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, τρομοκρατώντας, φοροληστεύοντας και οδηγώντας στην παρανομία, το μέγιστο μέρος της μεσαίας τάξης, λόγω ανέχειας και αδυναμίας εκπλήρωσης των -τρόπος του λέγειν- υποχρεώσεων που συνεχώς και με πλείστη "ευρηματικότητα" της γεννούν!




ArchOikos______________







Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!