Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τα ενδιαφέροντα ενός γεμάτου Νοέμβρη

Ο Νοέμβρης ήταν γεμάτος σημαντικά και λιγότερο σημαντικά, ενδιαφέροντα πράγματα που σχολιάσαμε στα social media.

Από τις αναρτήσεις μας στο facebook ξεχωρίσαμε μερικά σαν επιλεκτική - απολύτως μη ισόρροπη και μη αντικειμενική - ανασκόπηση:




::::::::::::


::::::::::::




::::::::::::

Το είδαμε κι αυτό...
Δεν εμφανιζόμαστε πουθενά παρότι... οι Έλληνες μιλούσαμε Αγγλικά όταν ακόμη ακόμη και οι... Άγγλοι ήταν πάνω στα δέντρα...
ΟΚ πέρα από την πλάκα δείχνει πώς γίνονται οι "σοβαρές" στατιστικές! Οι Έλληνες μιλάμε καλά αγγλικά από το 1960, αλλά όταν έχεις πληθυσμό 10.000.000 γερασμένο και πτωχοποιημένο δεν θα βρίσκεις τον εαυτό σου ούτε σε στατιστικές, ούτε σε χάρτη...
Ας μας πούνε μόνο, τα manual σε ότι μας πουλάνε τόσα χρόνια που έχουν μετάφραση σε Τσέχικα και Τουρκικά, (αλλά ποτέ σε Ελληνικά γιατί είμαστε ασήμαντη αγορά) αν δεν ξέραμε Αγγλικά πώς θα τα διαβάζαμε;
Υπόψη ότι η Ελληνική Νομοθεσία υποχρεώνει τους κατασκευαστές, τους εισαγωγείς, τους αντιπροσώπους και διαθέτες εξοπλισμού και υλικών να έχουν αναλυτικές οδηγίες στην Ελληνική Γλώσσα... αλλά ποιος Έλληνας δικαστικός, ποιο ΜΜΕ και ποιο κράτος θα ασχοληθεί... αφού... όλοι μιλάμε Αγγλικά!

::::::::::::




::::::::::::

Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία όποτε θέλησε να κινηθεί ουσιαστικά ενάντια σε γείτονα - και ειδικά - εμάς, ουδέποτε προειδοποίησε! Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να υποβαθμίσει ότι ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει την αλλοίωση της εσωτερικής κοινής γνώμης και την καλλιέργεια ανιστόρητων θέσεων για τους έξω πρόθυμους φίλους του... Και ο πυρήνας των δηλώσεών του με τα 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (ουδέποτε της Τουρκίας αλλά μιας Αυτοκρατορίας που δεν έχει πλέον ερείσματα σε κανένα σύγχρονο χάρτη) αποτελούν ωμή προσβολή, αν όχι απειλή, για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο καθώς τα βάζει με... τρεις Ηπείρους!!! Ασία, Αφρική και από την Ευρώπη... αρκείται στα Βαλκάνια. Δείτε ενδεικτικά το Χάρτη της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αυτού που σήμερα είναι η σύγχρονη Τουρκία σε μη συνέχεια με την Αυτοκρατορία της... καρδιάς του Σουλτάνου Ερντογάν!
-------------------
Όσο για εμάς... στην Ελλάδα βγήκαμε να λέμε στο διαδίκτυο και τα κανάλια πολλά γενναία μηνύματα ανδρείας και εγρηγόρσεως... Ενώ απλά θα αρκούσε να πούμε ουσιαστικά ότι, η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων των οποίων οι πατρίδες είναι σήμερα στην πλευρά της Τουρκίας και οι περιουσίες τους μένουν ρημαγμένες και καταπατημένες!
Πότε περιμένουμε να κάνουμε μια απογραφή των ανθρώπων αυτών ή των απογόνων τους και να συστήσουμε μια ισχυρή υποδομή αναζήτησης και νομικής διεκδίκησης των τίτλων ιδιοκτησίας τους και των περιουσιακών τους στοιχείων (κάποιοι που είχαν χρήματα και πρόσβαση το έχουν ήδη καταφέρει μόνοι τους...), πότε; Όταν θα έχουν πεθάνει πια όλοι και τα παιδιά κι εγγόνια τους δεν θα γνωρίζουν τίποτα;!
Πότε η Ελλάδα θα μάθει ότι στηρίζεται στα πόδια της όταν στηρίζει τα παιδιά της;!
Πέθανε η μάνα μου πριν ένα μήνα... ο πατέρας της ήταν από τη Ραιδεστό.
Πέθανε ο πεθερός μου πριν δεκαπέντε μέρες... που ήταν από Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη.
Είμαι από τη Λακωνία, πιστεύετε ότι έχω σχηματισμένη εικόνα ή ότι έχω πρόσβαση για να μάθω και να γνωρίζω τί περιουσίες έχασαν αυτοί οι άνθρωποι;
Όπως εμείς και τόσοι μα τόσοι άλλοι... Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, κι αλλού κι αλλού, το 1/3 της Αττικής, για να μην πούμε στην υπόλοιπη Ελλάδα!
Αλλά φαίνεται ότι κι αυτά - όπως και οι Γερμανικές Αποζημιώσεις και τα Δάνεια - μας "περισσεύουν" μια και το χρήμα τρέχει από τα μπατζάκια μας...
Τί τα θες, τι τα γυρεύεις τώρα;! Άσε καλύτερα! Ας πληρώνουν εδώ τα κορόιδα φόρους πάνω σε φόρους με πετσοκομμένα εισοδήματα... Οτιδήποτε πέραν τούτου θέλει δουλειά, επιμέλεια, σωστή προετοιμασία, υποστήριξη, χρόνο και συνέχεια. Που σημαίνει ότι τις δάφνες από κάτι τέτοιο, αν το ξεκινούσαμε σήμερα, θα τις δρέψει σίγουρα κάποιος άλλος! Άρα για τους πολιτικούς μας... παντελώς αδιάφορο το θέμα!! Είμαστε τώρα για τέτοια;!
Ας πολώνουμε το κλίμα με λεκτικά σχήματα και κενά ευφυολογήματα, μια-δυο φορές την εβδομάδα, μέσα στη Βουλή ή στα ΜΜΕ για να φαίνεται ότι κάτι γίνεται κι ας τρέχει το πράγμα στον αυτόματο! Οι Έλληνες πολιτικοί είναι πολύ "απλόχεροι" και "large" με τις περιουσίες των Ελλήνων Πολιτών και ακραία "δειλοί" ή και "τεμπέληδες" για να διεκδικήσουν το "οτιδήποτε"... έστω το "ελάχιστο"!
Ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό, για΄όσους έχουν πραγματικά να επιδείξουν "φρόνιμα" και "οργάνωση" και "οξύνοια". Ας ξεκινήσουν σήμερα κιόλας, κάτι τέτοιο;! Και μάλιστα διακομματικά ώστε να υπάρξει στρατηγική και συνέχεια - γιατί θα πάρει σίγουρα πολύ χρόνο!
Τέτοιες είναι οι ενέργειες ενός συντεταγμένου και σοβαρού Κράτους, διότι παράγουν αποτέλεσμα, οδηγούν σε δικαστήρια και απόδοση δικαίου που από μόνο του είναι επιχείρημα για την ενοχή και την καταπάτηση και για την ελληνική ρίζα!

Προς το παρόν όμως... διαβήματα, κι έντονα διαβήματα και δηλώσεις κλπ κλπ ... και μια δυσφορία ρε παιδάκι μου, για τις θέσεις του αρχηγού της γείτονος χώρας... Μια δυσφορία που... να... σαν φούσκωμα ένα πράγμα... μπορεί και να μην φάνε μεσημεριανό οι μισοί... θεσμικοί εκπρόσωποι της χώρας!




::::::::::::


(anoikta-pedia.blogspot.gr)
ArchOikos____________








Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!