Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΟΥΠΣ, για δες κι ο... Ευαγγελάτος;;;!!!

Στο ακόλουθο link βρίσκεται δημοσιευμένη η άποψη του Νίκου Ευαγγελάτου όπως καταχωρήθηκε στις 12.04.2010, στο blog του ειδησεογραφικού του site http://www.newsit.gr.

Προερχόμενο από τον Ευαγγελάτο έχει ιδιαίτερη αξία και το παραθέτω αυτούσιο κάτω από το link. Συνιστώ να το διαβάσετε στη φυσική του θέση μέσα από το link - για λόγους σεβασμού στην προσπάθεια του ανθρώπου που το συνέγραψε και το ανάρτησε. Διαβάστε το από την εδώ παράθεσή του μόνο αν αντιμετωπίσετε δυσχέρεια στη λειτουργία του link:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=nikosBlogComment&post=104




Ωστόσο αξίζει να προσέξει κανείς ότι το πρώτο μισό του κειμένου του που είναι απλός μαθηματικός υπολογισμός έχει εξαιρετική ποιότητα απλού και ξεκάθαρου κειμένου διαπίστωσης που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, όμως...

... ξαφνικά αρχίζει τις εκτιμήσεις του στιλ: "Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά αυτό το ενδεχόμενο και γι' αυτό δε θέλει με κανένα τρόπο να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα" και τελικά από εκεί και μετά όχι μόνο μας προετοιμάζει για την εξέλιξη των πραγμάτων αλλά και ξεκινάει την ανάπτυξη της φιλολογίας με την οποία θα μας γίνει πλύση εγκεφάλου στους επόμενους μήνες ώστε να αδρανοποιηθεί η σκέψη μας και να θεωρήσουμε τα πάντα αναπόφευκτα και να αποδώσουμε όλες τις ευθύνες στους "έξω από δω" (τους ξένους, καλέ, που πήγε το μυαλό σας!). Σε αυτούς τους κακούς εστιάζει ο κος Ευαγγελάτος για να βάλει ήδη από τώρα τη σκέψη μας στο "σωστό" αυλάκι!!!

Σιγά μη φταίει η Κυβέρνηση που δεν δρομολογεί τίποτα στο πεδίο της ανάπτυξης... Μήπως τελικά δεν θέλει(;;;). Γιατί τα βήματα είναι προφανή αλλά εδώ κάνουμε γαργάρες το φορολογικό, ήδη, τρεις μήνες, σιγά μην μπούμε και σε θέματα "ανάπτυξης". Μα εδώ καιγόμαστε!!! Ποιος καίγεται;;;!!!
Εγώ δεν καίγομαι...
Εσύ καίγεσαι...
Αυτός δεν είναι "δικός μας" άσ' τον να καεί!!!
Έτσι κλίνεται σωστά το ρήμα στη γραμματική των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων...

"Ανάπτυξη" (;;;) την θυμάται κανείς (;;;)!!!
Διότι όσο σικέ και να είναι το "παιχνίδι" και οι αποφάσεις για την ουσιαστική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα, ήδη, πριν τις Εκλογές, ήταν ειλημμένες και συμφωνημένες μεταξύ του ελληνικού πολιτικοοικονομικού συστήματος (πολιτικών και συμφερόντων) και των έξωθεν μεγάλων εργοδοτών τους (παλιά υπήρχαν οι μεγάλες δυνάμεις... τώρα μόνο εργοδότες), όσος προσχεδιασμός κι αν έχει γίνει, οι μάζες (τέτοιες είμαστε, ...sorry) πρέπει να ελεγχθούν...

Είπαμε, η Ελλάδα θα γίνει μια φθηνή και αποδοτική ενεργοπαραγωγός χώρα... όμως, προς Θεού! χωρίς τους Έλληνες. Ή όπως η μαμά θα έλεγε: ...For God’s sake! Without the bloody Greeks!!!

Και τα μυαλά στην "καλίμπρα" του κ. Νίκου Ευαγγελάτου και των λοιπών ΜΜΕ που κινούνται στην αυτή κατεύθυνση (που είναι και πιο ωμά και μη συγκαλυμμένα... διότι, ο Ευαγγελάτος είναι κι από τις καλές περιπτώσεις...).






................................................


Ακολουθεί το άρθρο:



Η "βοήθεια" των 30 δις είναι μόνο 500 εκατομμύρια




Χθες, μετά την οριστικοποίηση της βοήθειας Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. προς την Ελλάδα βρεθήκαμε πάλι να πανηγυρίζουμε όπως και τη νύχτα της 25ης Μαρτίου. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.


Κατ' αρχήν η απόφαση έβαλε ένα πήχη για τα επιτόκια που μπορεί να δανειστεί η χώρα μας. Και αυτός είναι το 5%. Πιο κάτω δεν μπορούμε να πάμε.
Μα την τελευταία φορά που δανειστήκαμε από τις αγορές το επιτόκιο που πήραμε ήταν 5,9%,δηλαδή μόλις 0,9% παραπάνω.
'Αρα ακόμα και εάν οι αγορές επρόκειτο να μας δανείσουν για το υπόλοιπο του χρόνου με επιτόκια 6-7% , όπως διαφαινόταν, το όφελός μας εάν τις θεωρήσουμε ακριβές και..."πάρουμε το πακέτο" δε θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια.
Όμως η ένταξη μας στο πρόγραμμα βοήθειας με κέρδος αυτά τα 500 εκατ. θα έχει και τεράστιο κόστος. Μόλις πάρουμε τα χρήματα δε, θα μας ζητηθούν νέα μέτρα. Θα εγκατασταθούν αμέσως και μόνιμα στην Ελλάδα οι ελεγκτές του ΔΝΤ. Αποστολή τους να ελέγχουν την εκτέλεση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί. Εάν αυτά δεν υλοποιηθούν στο έπακρο, πράγμα σχεδόν αδύνατο αν αναλογιστεί κάνεις τους ελληνικούς μηχανισμούς, τότε θα ζητήσουν πρόσθετα και σκληρότατα μέτρα προκειμένου να συγκεντρωθούν τα ποσά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Και τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι άμεσης απόδοσης όπως οι περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων.
Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά αυτό το ενδεχόμενο και γι' αυτό δε θέλει με κανένα τρόπο να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα. Γιατί αν η ένταξή μας ήταν ανώδυνη όπως κάποιοι την παρουσιάζουν θα εντασσόμασταν πάραυτα.
Ελπίζει βέβαια η κυβέρνηση ότι μετά την απόφαση θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια άρα θα μπορέσουμε να δανειστούμε φθηνότερα. Και αυτό μοιάζει λογικό και είναι το μόνο θετικό της απόφασης. Αφού θα υπάρχει το 5% του ΔΝΤ, οι αγορές θα μας δανείζουν με κάτι παραπάνω για να τις ...προτιμάμε. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μερική αποκλιμάκωση των spreads και επιτόκια κοντά στο 6%.
Αλλά η χθεσινή απόφαση κρύβει και κάτι άλλο. Ο πραγματικός της στόχος είναι η προστασία του ευρώ. Η προστασία του όχι από τους κερδοσκόπους όπως μας αρέσει να νομίζουμε άλλα από την "τοξική" Ελλάδα.
Τα μέλη της ευρωζώνης θωράκισαν το κοινό νόμισμα μέσω ΔΝΤ. Αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει θα πάρει τη βοήθεια όποτε το νόμισμα θα μείνει ανέπαφο. Το πρόβλημα θα το έχει η Ελλάδα από τους ορούς του ταμείου και όχι το ευρώ.
Έτσι εξηγείται, τώρα που κλείνει ο κύκλος, η εμμονή για την παρουσία του ΔΝΤ σε αυτό το πρόγραμμα. Μπορεί να "τσαλάκωσε"λίγο την ευρωπαϊκή συνοχή αλλά είναι αυτή που θα προστατεύσει το κοινό νόμισμα από τα "γουρούνια του νότου".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!