Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...


Ένας φίλος μας έστειλε τον ακόλουθο διάλογο που είχε μέσω facebook για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010, με την εξής σημείωση: «Με αφορμή ένα μήνυμα που μου ήρθε μέσω facebook κατέγραψα εν συντομία μια σειρά από συμπεράσματα υπό μορφή σχολίου. Μπορεί να αποσαφηνίζουν κάποια θέματα που συζητούνται και θα συζητηθούν μέχρι να εξευτελισθούν και να θαφτούν ανάμεσα στους τόνους σκουπιδιών των MEDIA. Τα θέματα αυτά αφορούν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται με βάση την τεράστια “ΑΠΟΧΗ”. Εκτιμώ ότι είναι το κρισιμότερο Εθνικό μας ζήτημα και γι’ αυτό σας προωθώ αυτές τις σκέψεις…»

Παραθέτουμε λοιπόν, αυτούσια και χωρίς σχόλια (έχουν διαγραφεί ονόματα κλπ προσωπικά στοιχεία) τόσο το Μήνυμα στο Facebook, όσο και το Σχόλιο του φίλου, όπως αυτός μας τα απέστειλε:

Μήνυμα στο Facebook:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σχόλιο στο Facebook:
Παρότι πήγα να ψηφίσω... κατανοώ "απολύτως" το περίπου 75% της αποχής στην Αττική και διερωτώμαι πόσο σίγουρη μπορείς να είσαι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν ψήφιζε το 80-90%; Θέλω να τονίσω ότι όταν η πλειοψηφία (και μάλιστα συντριπτική!) του λαού "απέχει" αυτό δεν είναι τυχαία, αλλά συνειδητή επιλογή και όχι χωρίς εσωτερικό κόστος για τους ίδιους! Χρίζει δε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ(!) διότι στη συμβατική δημοκρατία που βιώνουμε είναι θυσία του ουσιαστικότερου δικαιώματός (της ψήφου) στο βωμό της αποστολής του πιο σκληρού μηνύματος... Αν πάλι τα αυτιά παραμείνουν κλειστά...

Κατά την έννοια αυτή... ο κος Παπούλιας δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει κοινωνός και φορέας της λαϊκής βούλησης (ως εγγυητής του Δημοκρατικού πολιτεύματος που... όφειλε να είναι!), αλλά αντίθετα... "μέμφεται" όπως ρητά δήλωσε (!) την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού! (ΕΥΓΕ!) Να τον χαιρόμαστε τον άνδρα (δεν προσβάλω το θεσμό στο ύψος του οποίου δεν ανταποκρίνεται το άτομο...)!

Γι αυτό (και στο λέω εγώ που πήγα και ψήφισα...), ας μην προσβάλουμε έτσι με ελαφριά καρδιά το λαό... (που ξέρω πως σε καμία περίπτωση δεν είναι η πρόθεσή σου αλλά απλά είναι η εκτόνωση της φόρτισής σου...).

Ένα τελευταίο: Ξέρεις πώς αποκωδικοποιείται κάθε αποτέλεσμα αυτών των εκλογών; Απλά και σταράτα:

Στους 100 δεν ψηφίζουν (ή ψηφίζουν άκυρο ή λευκό) οι 80 και μένουν να ψηφίσουν οι 20. Από αυτούς το πολύ οι 5 μένουν να είναι εκτός σχημάτων και μηχανισμών... απλοί ψηφοφόροι... Οι υπόλοιποι 15 είναι με κάποιο τρόπο χαλαρά ή ισχυρά συνδεδεμένοι με πολιτικούς και κομματικούς μηχανισμούς... Δηλαδή, στο Β΄ γύρο, ψήφισε μόνο ο σκληρός πυρήνας των μηχανισμών που διοίκησαν ή συνδιαχειρίσθηκαν τα θέματα της χώρας από το '81 και μέχρι σήμερα... με τη γνωστή συνέπεια και... τις γνωστές συνέπειες!

Ε, γι' αυτόν τον πυρήνα μιλάμε, και λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρότερο σκληρό μηχανισμό από τη ΝΔ (σιγά το νέο!!!), όταν μάλιστα για άλλη μια φορά το ΚΚΕ έγινε δεκανίκι στο... ακροδεξιό ΠΑΣΟΚ (αν θα πρέπει να συγκριθεί με την ΝΔ που είναι - και καλά θα κάνει να το αναδείξει με ορθό αυτή τη φορά τρόπο - παραδοσιακά λαϊκό κόμμα)!

Πέραν αυτού του σχολίου που νομίζω ότι αποδυναμώνει πλήρως τη σημασία του αποτελέσματος αυτών των εκλογών, το σημαντικό που πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου είναι ότι, απέμειναν να ψηφίζουν μόνον οι σκληροί πυρήνες των πολιτικών - κομματικών μηχανισμών και των περί αυτών συμφερόντων...

Ας το σκεφτούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!