Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στο Νίκο Ευαγγελάτο, για το post του στο NewsIt (05.04.2011)...


Έγραψε ο Νίκος στο blog του στο NewsIt, στις 05.04.2011...



"Η πολιτική του μνημονίου ήταν κατά πολλούς απαραίτητη για να μην οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών.


Εφαρμόζεται ήδη εδώ και ένα χρόνο. Όντως απέτρεψε την άμεση χρεοκοπία.

Όμως εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες είναι σαφές ότι ο κύκλος αυτού του μνημονίου έκλεισε. Και όσο περνούν οι μέρες φαίνεται ότι η εμμονή σε αυτό γίνεται βρόγχος και μπορεί να προκαλέσει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Τη χρεοκοπία.

Η ύφεση που πλακώνει την ελληνική οικονομία επιδεινώνεται συνεχώς. Η κυβέρνηση ζαλισμένη και πανικόβλητη από το κυνήγι των στόχων της τρόικας που δεν μπορεί να επιτύχει αδυνατεί να σχεδιάσει κάτι δικό της. Αδυνατεί να παράξει πολιτική.

Και ψάχνει τις λύσεις εκεί που τις έψαχνε και ένα χρόνο πριν. Στους φόρους και στις περικοπές. Σε ότι δηλαδή θα κάνει την ύφεση μεγαλύτερη.

Μοιάζει να είμαστε παραδομένοι στους τεχνοκράτες. Κανένα όραμα, καμιά ιδέα. Καμία πολιτική. Μόνο λογαριασμοί...
Ποιός άραγε θα μας σώσει από τους σωτήρες;"




Φίλε Νίκο, δεν είναι όπως τα λες!!! Το Μνημόνιο και ειδικότερα τα μέτρα που το συνόδευαν ήταν εξ αρχής καταδικασμένο!!!!

Δε θα στο αναλύσω εδώ λόγω περιορισμένου χώρου... Δες τα ακόλουθα link:

Ξημερώματα σήμερα...
... γιατί κάποιοι δουλεύουμε και blog-άρουμε στο χρόνο του ύπνου μας...

Αλλά και ένα χρόνο πριν, 17 Μαρτίου 2010, κατά το πρώτο κιόλας κύμα μέτρων...

Όλα προβλέψιμα, όλα αναμενόμενα ήταν Νίκο από την πρώτη στιγμή!!!

Όσοι καλλιεργούν τη λήθη (βλέπε ΜΜΕ) με το στρώσιμο χιλιάδων άχρηστων layer "μη πληροφορίας" στο μυαλό των πολιτών, ώστε να ωθούν τα παλιά δεδομένα στη λησμονιά, λειτουργούν εις βάρος της πατρίδας (βάσει τις κρισιμότητας των περιστάσεων)...

Αντί για οποιοδήποτε σχόλιο θα αρκούσε να φέρετε στη επιφάνεια όσα λέγονταν τότε για την επιτυχία των μέτρων!!!

Το Μνημόνιο έλεγε ότι τηρουμένων αυτών των μέτρων ήταν εξασφαλισμένη η πτώση του ελλείμματος κατά 4 ολόκληρες μονάδες μέσα στο 2010 και θέλαμε για το 2011 μια πτώση των 2,5 με 3 μονάδων και το 2012 το ίδιο ώστε  να βρεθούμε στο 3% το 2013!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Μνημόνιο και τα μέτρα του 2010... - όχι εγώ ή εσύ ή οι κακοί του παρελθόντος, όχι όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες, που οι Γερμανοί φίλοι μας, μας στιγμάτισαν ως δήθεν τεμπέληδες και απατεώνες, αλλά, οι "καλοί, ηθικοί κυβερνώντες" του παρόντος και όλοι οι ξένοι ειδήμονες (βλέπε IMF (ΔΝΤ) και Ευρώπη) που μας ήρθαν διότι εμείς ήμασταν βλάκες για να συντάξουμε από μόνοι μας ένα μοντέλο ανάκαμψης - όλοι αυτοί... με τις απίστευτες εξουσίες που ανεχθήκαμε να αναλάβουν (και με μέτρα που ουδεμία "δεξιά" ουδέποτε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ετίθεντο ακόμη και για απλή συζήτηση - πόσο μάλλον για εφαρμογή...) όλοι τους... - οι όψιμοι νταβατζήδες της χώρας μας - κατάφεραν μια μείωση μόλις στο 0,5 με 1% αντί του 4%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (12,5% το 2010 το έλλειμμα...)

Και μιλάμε σήμερα για την αναγκαιότητα αυτού του Μνημονίου πριν ένα χρόνο;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Νίκο, ξυπνήστε (κι εσείς, όπως ξυπνάει θέλοντας και μη ο κόσμος) γιατί δεν έρχονται καλύτερες μέρες, ούτε ελπίδα στην οδό που οδεύουμε όλοι μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ξυπνήστε και ας είναι ήδη... πολύ αργά... Όμως ξυπνήστε έστω και τώρα και σταθείτε δίπλα στο λαό... Όχι απέναντι...



ArchOikos______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!