Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΝ!!!


Το παρακάτω κείμενο προέκυψε σταδιακά χθες, Δευτέρα, 07.05.2012, μέσα απο internet-ικούς διαλόγους σε blogs και στο facebook και συνοψίζει την ερμηνεία μας για το μήνυμα και τη σαφή εντολή των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 και τις ευθύνες των νέων κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων που προέκυψαν από τις εκλογές αυτές.

Το απευθύνουμε υπό μορφή ανοικτής επιστολής στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στις λοιπές δυνάμεις της αστικής δημοκρατίας (κείμενες τόσο στην αριστερά/κεντροαριστερά, όσο και στη δεξιά/κεντροδεξιά).


::::::::::::::::::::::::


Κύριοι,

σας απευθύνουμε έκκληση για την αναγνώριση του διακυβεύματος και την άσκηση της επιρροής σας ώστε να ξεπερασθούν οι περιχαρακώσεις και να συνεργασθούν όλες οι δυνάμεις της ανανέωσης (της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς) κατά των αντιδημοκρατικών μηχανισμών.

Η ερμηνεία των εκλογών είναι η στήριξη νέων αστικών κομμάτων της αριστεράς και της δεξιάς. Απαντά στην επίθεση κατά της δημοκρατίας και την απόπειρα μετατροπής της αστικής μεσαίας τάξης σε εργάτες του τριτογενή. Η εντολή είναι συνεργασία όλων πλην όσων σαφώς καταδικάστηκαν για το παρόν/παρελθόν και τα μελλοντικά σχέδια τους. Η Χρυσή Αυγή, μη αστικό, μη δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να μετέχει σε οποιαδήποτε δημοκρατική συνεργασία!!!

=============

Το αποτέλεσμα για πολλούς απολύτως αναμενόμενο και για όσους ζούσαν στη δική τους εικονική πραγματικότητα, έκπληξη και τραυματική εμπειρία!!!

Πώς αποκωδικοποιείται;

Κάποιοι είπαν για σαφή άνοδο της αριστεράς...

Για να δούμε...

Η ΝΔ χάνει σημαντικά σε σχέση με το ποσοστό με το οποίο έχασε τις εκλογές του 2009 και... βγαίνει 1ο κόμμα!

Το ΠΑΣΟΚ χάνει περίπου τα δύο τρίτα της δύναμής του, των εκλογών του 2009 και βγαίνει 3ο κόμμα.

Το ΚΚΕ ουσιαστικά δεν μεταβάλει τα ποσοστά του...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει δυνάμεις κι ας πούμε ότι διαμορφώνεται ως η μόνη ισχυρή αριστερή δύναμη. Ωστόσο μετρά ως ένα κλασσικό αστικό κόμμα της αριστεράς.

Η ΔΗΜΑΡ ισχυροποιείται χωρίς όμως θεαματικά μεγέθη. Αστικό κόμμα της κεντροαριστεράς.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ξεπροβάλλουν ως μια νέα ισχυρή παράταξη που όλοι την κατατάσσουν στη λαϊκή δεξιά, αλλά επισήμως τοποθετείται πέρα από τις περιχαρακώσεις δεξιών, κεντρώων και αριστερών χώρων και ο μόνος ασφαλής χαρακτηρισμός είναι ότι είναι αστικό κόμμα με βαθύτατα δημοκρατικές αρχές και αναφορές στον κρατικό παρεμβατισμό ως ελεγκτικό μηχανισμό που επιβάλει η λαϊκή κυριαρχία στις αγορές ώστε να μη λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Ένα κόμμα του χώρου εκτός αστικής δημοκρατίας με φασιστικά χαρακτηριστικά, η Χρυσή Αυγή εμφανίζει πρόσκαιρα σημαντική δύναμη.

Οριακή η θέση κομμάτων όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία με σημαντική μείωση της δύναμής τους λόγω μη ξεκάθαρων ή μη πειστικών ή μεταβαλλόμενων θέσεων.

Σας φαίνονται όλα τα παραπάνω ως ισχυροποίηση της αριστεράς;!

Αυτό που υπάρχει είναι σαφέστατα ισχυροποίηση των αντιμνημονιακών κομμάτων! 

Υπάρχει σαφής καταδίκη...

Καταδίκη:

1.
Των κομμάτων που έστω και μία φορά εκφράσθηκαν φιλομνημονιακά ή ασαφώς πιθανά φιλομνημονιακά (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμμαχία, Οικολόγοι Πράσινοι, κλπ).

2.
Των κομμάτων που κυβέρνησαν την προηγούμενη 30ετιά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).

3.
Των κομμάτων που αντιπολιτεύθηκαν ανεπαρκώς και ενέδωσαν σε λογικές συσχετισμών και σε ψευτοδιλήμματα που στραγγάλισαν τη λειτουργία της δημοκρατίας και εκφύλισαν τους θεσμούς την προηγούμενη 30ετία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ).

4.
Των κομμάτων που εκφράζουν συνολικά ή με τάσεις τους το νεοφιλελευθερισμό (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμμαχία, ΔΡΑΣΗ, κλπ).

Υπάρχει σαφής πρόκριση και λαϊκή επιλογή:

1.
Στα αστικά κόμματα είτε δεξιά, είτε αριστερά.

2.
Στην ανάγκη προάσπισης της αστικής δημοκρατίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος με πόλεμο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τα μοντέλα παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Ο λαός είναι μπροστά... Χρόνια μπροστά από τους ανίκανους παλιούς πολιτικούς του που ούτε αντιλαμβάνονται, ούτε μπορούν να ακολουθήσουν.

Ας καταλάβουν τώρα τα "μεγάλα κεφάλια" της αριστεράς και της δεξιάς ότι ο λαός προσπαθεί να περισώσει την δημοκρατία. Έχει κατανοήσει ότι στόχος της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι η μετατροπή της "αστικής τάξης" σε "εργατική τάξη του τριτογενούς τομέα" και προβάλει με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο το μήνυμα: 

"Σώστε όσα κέρδισε ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός από τη Γαλλική Επανάσταση και τη δημιουργία της αστικής τάξης, ώστε να μπορείτε να διαφωνείτε στα πλαίσια της δημοκρατίας για περισσότερο δεξιές ή αριστερές προσεγγίσεις!!!"




===============

Καλή δύναμη σε σας και όλους, όσοι ξέρουμε ότι προέχει η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού μας και η επαναφορά ενός γνήσιου Ευρωπαϊκού Οράματος αντί του εκφυλισμού του στον τρέχοντα δυναστικό εφιάλτη.

Σε εμάς εναπόκειται να οργανώσουμε έναν ισχυρό Ευρωπαϊκό Νότο, να αναδείξουμε την απόλυτη αυτάρκειά του έναντι κάθε σκοτεινού σχεδιασμού ενδοευρωπαϊκής υποτέλειας και να αποβάλλουμε τα "απόλυτα" συστήματα και μοντέλα που χρησιμοποιούν "χαμαιλεοντικά" δημοκρατικά προπετάσματα για να επιβάλλουν εξίσου φασίζουσες λογικές με της Χρυσής Αυγής επάνω στους λαούς!!! Αυτοί οι μηχανισμοί και οι σχολές πολιτικής και οικονομικής σκέψης διεισδύουν διαβρωτικά σε όλους του δημοκρατικούς χώρους και είναι εξόχως πιο επικίνδυνες από την παιδαριώδη Χρυσή Αυγή!!!

Ο λαός μας τη μέρα των εκλογών έδωσε την απάντησή του και τη δημοκρατική νομιμοποίηση σε όσους θέλουμε να αγωνιστούμε ακόμη πιο σκληρά κόντρα στο σκοτάδι και την απολυταρχία των παγκόσμιων οικονομικών μοντέλων διακυβέρνησης ερήμην των λαών!!!




ArchOikos______________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!