Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Οι επιλογές Σημίτη στην εξωτερική πολιτική...

Αναδημοσίευση από

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ:
Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

1996: Αφήνει αφύλακτη τη μία βραχονησίδα επιτρέποντας στους Τούρκους να καταλάβουν ελληνικό έδαφος και ενδίδει στη λύση "no ships, no troops, no flags" αποδεχόμενος ότι τα Ίμια αποτελούν ουδέτερο σημείο.

1997: Η Τουρκία καθιερώνει την θεωρία-απαίτηση περί "γκρίζων ζωνών", φτάνοντας έως να διεκδικεί την κυριότητα σε 130 νησίδες και βραχονησίδες.

1997: Συνυπογράφει με τον Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη την ομώνυμη Διακήρυξη Αρχών με βάση την οποία τα δύο μέρη δεσμεύονται ότι έχουν "αμοιβαία ενδιαφέροντα και συμφέροντα στο Αιγαίο" και επίσης, ότι θα αποφύγουν μονομερείς ενέργιες οι οποίες είναι δυνατό να προκαλέσουν στρατιωτική ένταση. Εκτιμάται ότι ουσιαστικά η Ελλάδα αποποιείται πράξη επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. δεδομένου ότι τυχόν τέτοια πράξη της εθεωρείτο από την Τουρκία επισήμως ως αιτία πολέμου με απόφαση-ψήφισμα της εθνοσυνέλευσής της

1998: Πιέζει και αδειάζει πολιτικά τον Γλαύκο Κληρίδη στο σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας για αγορά κι εγκατάσταση στα εδάφη της του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S300. Έτσι, καταργεί de facto το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου το οποίο είχαν συνάψει λίγα χρόνια πριν ο Κληρίδης με τον αείμνηστο Ανδρέα.

1999: Παραδίδει τον ηγέτη του κουρδικού εργατικού κινήματος Αμντουλάχ Οτσαλάν στην τουρκική ΜΙΤ στέλνοντάς τον από την Ελλάδα στην τουρκική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι.

1999:Παρουσιάζει ως δήθεν επιτυχία την Συμφωνία του Ελσίνκι διότι εκεί προβλέπεται ότι Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να λύσουν τα προβλήματά τους στη Χάγη. Η Συμφωνία όμως αναφέρεται σε "διασυνοριακές διαφορές" μία γενίκευση που χωράει μέσα όλες τις τουρκικές μονομερείς διεκδικήσεις επί της κυριαρχίας και των εδαφών μας και ο Σημίτης σπάει για πρώτη φορά την αδιάσπαστη εθνική θέση ότι μοναδική διαφορά που δεχόμαστε ότι έχουμε με την Τουρκία είναι το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα δέχεται ως a priori αποδεκτές τις αποφάσεις της ξένης επιδιαιτησίας της Χάγης.

2004: Στήνει ολόκληρο σκηνικό πολιτικής χειραγώγησης και προπαγάνδας, ασκώντας εκβιαστικές μεθόδους ακόμη και σε βάρος του νέου Προέδρου της Κύπρου Παπαδόπουλου προκειμένου να γίνει δεκτό, να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το διχοτομικό -de jure- Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Τι εκανε ο Σημίτης στα υπόλοιπα Εθνικά Θέματα, όπως το Σκοπιανό (προτάσεις λύσεων τύπου "Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια") και για τα Βαλκάνια (διάλυση της Νέας Γιουγκοσλαβίας, βομβαρδισμός του Βελιγραδίου από τους Αμερικανούς μέσα στην ορθόδοξη Μεγάλη Εβδομάδα κλπ.) είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

-----------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλα τα προηγούμενα, ο Σημίτης είχε πολιτικούς συμπαραστάτες, μέσα από τη ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, την οικογένεια και το σύστημα Μητσοτάκη.



LipoJan_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!