Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι εκλογές λάστιχο και το σοσιαλιστικό, τρύπιο σωσίβιο...

Στο blog αυτό έχουμε αιτιολογήσει απλά και με σαφήνεια ότι μετά τις εκλογές του Φθινοπώρου του 2010 (περιφερειακές και νομαρχιακές - εκλογές "δημοψήφισμα" για το Μνημόνιο) ο GAP συνεχίζει τη διακυβέρνηση του τόπου χωρίς λαϊκή εντολή, χωρίς νομιμοποίηση και με το 75% του λαού απέναντί του.

Με την ψήφιση του Μνημονίου έχει παραβιάσει το Σύνταγμα για πρώτη φορά και έκτοτε το έχει επαναλάβει σε πλήθος περιπτώσεων με πιο κραυγαλέες τις φορολογικές διατάξεις που καταργούν την αναλογικότητα στη συμμετοχή κάθε πολίτη στα βάρη...

Ο λαός είτε το γνωρίζει καλά, είτε - ακόμη κι αν δεν ξέρει γράμματα - το αισθάνεται και δεν του το συγχωρεί, ούτε πρόκειται να του το συγχωρήσει στο μέλλον! Είναι εμφανές από τις εξελίξεις ότι στα μάτια του λαού ο GAP είναι ο πρώτος μεταπολιτευτικός αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός που προδίδει τη δημοκρατία, αγνοεί το λαό και έμπρακτα καταργεί τους θεσμούς... Όλα αυτά δεν είναι διαπιστώσεις αυτού του blog αλλά ευρέως συζητούνται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο...

Πρόσφατο παράδειγμα ο εμπαιγμός των θεσμών με τις "εκλογές λάστιχο" που, βάσει επισήμων δηλώσεων, δεν τις κάνουν, όχι επειδή έχουν την πεποίθηση ότι διατηρούν  την λαϊκή εντολή, αλλά, επειδή ξέρουν ότι αν τις κάνουν θα χάσουν και άρα "ροκανίζουν" με τρόπο συμβατικό την τετραετία εν γνώση τους ότι έχουν χάσει την λαϊκή εντολή (!!!) και με δημόσια παραδοχή!!! Λες και η τετραετία είναι "συμβατικός χρόνος" ενός "ιδιωτικού συμφωνητικού ενοικίασης της χώρας" στους "αφέντες" που προκύπτουν δια της ψηφοφορίας!!! Αυτή τη δημοκρατία πιστεύουν!!! Η δήλωση, "δεν κάνουμε εκλογές διότι θα τις χάσουμε" ανήκει στον κ. Παπαϊωάννου και την έκανε στο ραδιόφωνο αιτιολογώντας μάλιστα ότι είναι "άνθρωπος της νομιμότητας" και η νομιμότητα ορίζει τις εκλογές ανά τετραετία εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων κατ αξιολόγηση του πρωθυπουργού!!! Προφανώς, η απώλεια της λαϊκής εντολής την οποία παραδέχεται (αφού δηλώνει ότι θα χαθούν οι εκλογές αν τις κάνουν τώρα), η απώλεια της λαϊκής εντολής υπό εξόχως κρίσιμες εθνικά συνθήκες, δεν είναι για τον "άνθρωπο της νομιμότητας" κ. Παπαϊωάννου εξαιρετική περίπτωση!!!

Ένας άλλος ισχυρισμός, τον οποίο χρησιμοποίησε ο κ. Παπαϊωάννου στις εν λόγω δηλώσεις του, είναι ένας κλασσικός ισχυρισμός με "εξωφρενική" έλλειψη λογικής και αξιοπιστίας που τον ξεκίνησε ο ίδιος ο GAP και σύντομα τον υιοθέτησαν πλήθος υπουργών και βουλευτών του...

"Η ασκούμενη πολιτική δεν είναι πολιτική ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μια σοσιαλιστική πολιτική, αλλά μια αναγκαία επιλογή λόγω των ιδιαζουσών παγκόσμιων πολιτικοοικονομικών συγκυριών της κρίσης!"

Ο λαός έχει κουραστεί πια και από τα παραμύθια και από την υποτίμηση της νοημοσύνης του... Ας κοπεί μια για πάντα μια τέτοια "καραμέλα" που εμφανίζει ολόκληρα πολιτικά συστήματα διακυβέρνησης να είναι κατάλληλα ή ακατάλληλα ανάλογα με τη συγκυρία!!!

Πολύ απλά, ένα πολιτικοποικονομικό μοντέλο, εν προκειμένω το εν λόγω "σοσιαλιστικό", είναι ή δεν είναι ικανό να διαχειριστεί το μέλλον μιας χώρας υπό κάθε συγκυρία και μόνον η ικανότητά του αυτή μπορεί να το "δικαιώσει" στα μάτια του λαού αλλά και ιστορικά! Σε κάθε άλλη περίπτωση "αυτοακυρώνεται", "αυτοκαταργείται" υπέρ ενός άλλου ανθεκτικότερου και αποτελεσματικότερου πολιτικοοικονομικού μοντέλου κατάλληλου για όλες τις συγκυρίες!!! Δεν υπάρχουν πολιτικά συστήματα για τις καλές και κακές περιόδους!!!

Ας δεχθούμε και ας δεχθούν, λοιπόν, κι αυτοί για τους εαυτούς τους, ότι, είναι "σοσιαλιστές" ή "σοσιαλιστές γιαλαντζί" και με το "σοσιαλιστικό γιαλαντζί μοντέλο" που ακολούθησαν και ακολουθούν από το '81 και δώθε (με τις όποιες ιστορικές μετεξελίξεις του), με αυτό μας διακυβερνούν και τώρα - λόγω τις αξιοπιστίας του και της αποτελεσματικότητάς του, βάσει των οποίων, προφανώς, και μας το πρότειναν - διότι ο "σοσιαλισμός' που έχουν στο μυαλό τους "αυτά έχει να προτείνει" και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να δώσουν για τον τόπο!!!

Αν, το μοντέλο τους, ισχυρίζονται ότι, δεν έχει προτάσεις για τις "κρίσεις" και προβαίνουν σε "δανεισμούς" εκ του "καπιταλισμού", τότε, απλά και σταράτα δεν έχουν, αλλά συνεπώς και ουδέποτε στο παρελθόν είχαν, ισχυρό πολιτικοοικονομικό μοντέλο για τη διακυβέρνηση μιας χώρας!!!

Κοινώς, ομολογούν ότι μας κορόιδευαν!!! Για την ακρίβεια δεν έχουν τίποτα πέρα από ένα φιλολογικό (προφανώς) λαϊκίστικο παραλήρημα που αποστήθιζαν και παπαγάλιζαν για να εκλέγονται την εποχή των παχιών αγελάδων που ο "σοσιαλισμός" τους είχε την ικανότητα να διαχειρίζεται την "παραγωγή χρέους"!!!




ArchOikos___________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!