Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ!





Πίσω στην εποχή της Τουρκοκρατίας ο φόβος κι ο τρόμος των σκλαβωμένων Ελλήνων ήταν οι γενίτσαροι! Οι γενίτσαροι ήταν τραγικές μορφές δημιουργημένες από τα πιο σκοτεινά μυαλά των Τούρκων δυναστών! Παγιδευμένοι ανάμεσα σε δύο κόσμους σε κανέναν από τους οποίους δεν ανήκαν, γίνονταν απόλυτα ελεγχόμενα όργανα στα χέρια των Τούρκων και λόγω της προθυμίας τους μπροστά στην οποιαδήποτε σκληρότητα και ωμότητα προκειμένου να κερδίσουν την Τουρκική αναγνώριση, αποτελούσαν το τέλειο όπλο κατά των Ελλήνων. Οι γενίτσαροι ήταν Ελληνόπουλα που πέρναγαν (με διάφορους τρόπους) στα χέρια των Τούρκων από πολύ μικρή ηλικία. Στα χέρια τους μεγάλωναν και εκπαιδεύονταν κατά τα Τουρκικά πρότυπα χωρίς να τους αποκρύπτεται η Ελληνική "ταπεινή και υποδεέστερη" καταγωγή τους. Το γεγονός αυτό οδηγούσε τους γενίτσαρους να αναπτύσσουν έναν υπέρμετρο ζήλο, να αποδεικνύουν την αξιοσύνη τους και την πίστη τους στο Τουρκικό φρόνημα! Η Ελληνική τους καταγωγή αποτελούσε μια τροχοπέδη και μια ρετσινιά την οποία έπρεπε να διώξουν από πάνω τους με οποιοδήποτε μέσο και ανεξαρτήτως κόστους για του ίδιους ή τους σκλαβωμένους Έλληνες.

Σήμερα δεν είμαστε πια στην εποχή της Τουρκοκρατίας και τα σύγχρονα πολιτισμένα πρότυπα της Δύσης απέχουν από τις λογικές της δημιουργίας γενιτσάρων και της στρατολόγησής τους. Ο σύγχρονος Έλληνας δεν εκπαιδεύεται στο Τουρκικό μοντέλο αλλά φοιτά σε Αμερικάνικα Πανεπιστήμια επιπέδου Harvard. Δεν επιδιώκει την εξίσωσή του με τον Τούρκο αλλά διεκδικεί την ανάδειξή του μέσα στα πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα των ηγετικών think tanks των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπηρετεί τυφλά τα Τουρκικά εθνικά συμφέροντα αλλά "απελευθερώνεται" από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις των παραδοσιακών εθνικών κρατών και διεθνών συσχετισμών και λειτουργεί ως "παγκόσμιος πολίτης" μιας "παγκόσμιας διακυβέρνησης"! Ε, τώρα αν συμβεί να είναι εθνικός ηγέτης (η εκκολαπτόμενος... stand by...) ενός κράτους αυτό απλά... βοηθάει!

Οι εποχές της βαρβαρότητας παρήλθαν ανεπιστρεπτί! Ο κόσμος μας έχει αλλάξει σελίδα προς μια λαμπρή νέα προοπτική και είναι προφανές: Στο σύγχρονο Δυτικό πολιτισμό δεν υπάρχουν πια ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ!

Ή... μήπως υπάρχουν...???




ArchOikos______________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!