Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΡΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και... υποκρισίας!!! Με αφορμή το Μέγαρο που ρυθμίζει χρέη ελεύθερης επιλογής την ώρα που δημιουργούνται στρατιές παρανόμων από κατασκευασμένη υπερχρέωση!


Ένας προβληματισμός με παραλήπτη το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) και όλους τους Έλληνες, με αφορμή την ιστορία της ρύθμισης του χρέους του Μεγάρου Μουσικής, αναπτύχθηκε από φίλο και συνεργάτη του blog και δημοσιοποιείται ευρύτερα από τους "Μηχανικούς Ενάντια στην Κρίση". Εξετάζει το γεγονός στη βάση τις σύγκρισης περιπτώσεων... της γενικής, αυτής των απλών πολιτών που βρέθηκαν εν μία νυκτί φορτωμένοι με υπέρογκη, σε σχέση με τα εισοδήματα, φορολόγηση συν έκτακτες, επιπρόσθετες, κάθε λογής, φορολογήσεις που διαμόρφωσαν μη εξυπηρετούμενα φορολογικά χρέη που καθιστώντας τους τεχνητά και τεχνηέντως παράνομους και... της ειδικής περίπτωσης, των ισχυρών οργανισμών/σχημάτων που εξυπηρετούν τα ιδιωτικά, με ευθύνη και ελεύθερη επιλογή τους, χρέη δανεισμού με νομοθετικές ρυθμίσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 


Την ίδια στιγμή που στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 φορτώθηκαν όλοι οι φορολογούμενοι φόρους ακίνητης περιουσίας τριών ετών 2011-2012-2013!

...ενώ παράλληλα φορτώνονταν και με το φόρο εισοδήματος (με τις ίδιες ασφυκτικές προθεσμίες)...

Την ίδια στιγμή,
που μένουν οι πληρωμές των φόρων σε εκκρεμότητα, λόγω άρνησης της κυβέρνησης να προβεί σε ρεαλιστική ρύθμιση συνολικά όλων των οφειλών του κάθε φορο-οφειλέτη, που προτίθεται, αλλά αδυνατεί να πληρώσει μαζεμένα τόσα και τέτοια ποσά!

Την ίδια στιγμή,
που δεν δέχονται ούτε καν την παροχή ακινήτου αντί φόρων στην αντικειμενική ή την τιμή προσδιορισμού που έχει δεχθεί η εφορία σε προγενέστερες πράξεις, ώστε να απεγκλωβιστούν από τον φορο-εκβιασμό, τις διώξεις, τον στιγματισμό και το απόλυτο μπλοκάρισμα της κανονικής ροής της ζωής τους οι έντιμοι πολίτες! Τονίζεται ότι η παροχή ακινήτου είναι μέτρο βάρβαρο όσο και οι φορολογήσεις, αλλά θεμιτό, με δεδομένο ότι οι φορολογήσεις αυτές είναι φορολογήσεις περιουσίας και άρα συγκαλυμμένες μορφές "απαλλοτρίωσης υπέρ του δημοσίου" αλλά ωστόσο απαιτείται η εξυπηρέτησή τους σε χρήμα (!!!) στα πλαίσια μιας ευρύτατης πολιτικής αλητείας των προσχημάτων και των - πέραν κάθε έννοιας δικαίου - αυθαίρετων νομοθετημάτων...(ωστόσο ούτε αυτή η διέξοδος δόθηκε, βλέπε τη ρύθμιση που ποτέ δεν έγινε: http://www.newmoney.gr/article/24736/eforia-dehomaste-kai-akinita-gia-tin-apopliromi-lixiprothesmon-hreon ).

Την ίδια στιγμή,
που δεν πουλιέται τίποτα από ακίνητα και οι τιμές έχουν καταρρεύσει ακόμη και κάτω του 50% των αντικειμενικών - με τις οποίες ωστόσο εξακολουθούμε να φορολογούμαστε (και είναι διπλά άδικο γιατί ακόμη και όταν οι αντικειμενικές ήταν χαμηλά η φορολογίες ήταν πάντα υψηλές μέσω των συντελεστών που υιοθετούνταν!!!) - με αποτέλεσμα της μη δυνατότητας πώλησης περιουσιακών στοιχείων, ο φορολογούμενος να βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, σε αδιέξοδο (!!!), αφού η μόνη επιλογή που του μένει είναι να πουλήσει το... νεφρό του, αλλά... ακόμη κι έτσι δε θα ξεχρεώσει...

Την ίδια στιγμή,
που αναμένεται η πρώτη φορολόγησή μας με το νέο νόμο περί ΦΑΠ για το 2014!!!

Εε, την ίδια στιγμή,
που για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας ισχύουν τα παραπάνω,

...το Μέγαρο Μουσικής των τεράστιων χρηματοδοτήσεων και επιδοτήσεων... και η διοίκησή του... και οι κατά το νόμο υπεύθυνοί του... μπορούν επιτέλους να χαλαρώσουν (!!!) καθώς τα υπέρογκα δικά τους χρέη (όχι υποχρεωτικών φόρων που του επιβλήθηκαν χωρίς τη βούλησή τους, αλλά τραπεζικών δανείων που έχουν συνάψει με πλήρη επίγνωση, βούληση και ευθύνη και... με κρατικές εγγυήσεις...), ναι αυτά τα υπέρογκα χρέη, με νομοθετική ρύθμιση των Στουρνάρα και Παναγιωτόπουλου ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ (!!!!!!!!!!!!!!!!) δηλαδή, αναλαμβάνει την αποπληρωμή τους το υπερχρεωμένο και πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο δηλαδή ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!( http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/skandalo_sto_megaro_tha_plhrwsoyme_ta_xreh_apo_thn_tseph_mas.2641157.html )

Τα τεράστια ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;;; Ιδού:

Το, ούτως ή άλλως υλοποιημένο κατά μεγάλο ποσοστό με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, project του Μεγάρου Μουσικής (δεν μιλάμε μόνο για το κτιριακό συγκρότημα αλλά για ολόκληρο τον οργανισμό στη διάρκεια του βίου του) ΔΕΝ περνάει συνολικά ή σε ποσοστό, έστω κτιριακά, στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά - προσέξτε - το κράτος αυξάνει, λέει, τις ψήφους του στη διοίκηση του Μεγάρου και αποκτά την πλειοψηφία!!!!!!!!!!!!!!! Άρα για τα μελλοντικά χρέη του την ευθύνη θα έχει αυτόματα ο κατέχων την πλειοψηφία στη διοίκηση, βλέπε Ελληνικό Δημόσιο δηλαδή... ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ως φορολογούμενοι (τώρα περιμένετε να σας φωνάξουν να... ασκήσετε διοίκηση στο Μέγαρο... μείνετε στο ακουστικό όπου να 'ναι χτυπάει!!!).

Ένα ακόμη αντάλλαγμα (έχουμε την πληροφορία,όχι πλήρως επιβεβαιωμένη) είναι κάποιο άλλο και παλαιό ακίνητο που έχει στην ιδιοκτησία του το Μέγαρο!!! Κι εδώ εγείρεται η ανάγκη άμεσου ελέγχου (και από το ΤΕΕ) τόσο της αξίας του ακινήτου αυτού (ως αντικειμενική, ως πραγματική και ως δυνατότητα αξιοποίησης εκμετάλλευσης) δεδομένου ότι, το ακίνητο αυτό ανταλλάσσεται στα πλαίσια συμφωνίας διαγραφής χρέους εκούσιου ιδιωτικού δανεισμού και πρέπει η συμφωνία αυτή να διέπεται από αυστηρά κριτήρια της αγοράς για όφελος ή τουλάχιστον μη ζημία!!!!!!!!!

Την ίδια στιγμή λοιπόν, που,
δεν εφαρμόζεται ως (ας πούμε) "κοινωνικό μέτρο" (άδικη για τους φορολογούμενους λύση, αλλά έστω λύση μιας κάποιας ύστατης διεξόδου) η παροχή ακινήτου έναντι χρέους για τις περιπτώσεις των φορολογικών υποχρεωτικών χρεών (και όχι με βούληση και συμφωνία και κατόπιν σύναψης σύμβασης, όπως ισχύει για τα χρέη δανεισμού),
την ίδια στιγμή που,
κανένας Έλληνας πολίτης, φυσικό πρόσωπο, δεν μπορεί να απαλλαγεί, έστω έτσι, από χρέη που ο ίδιος ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ (!!!),
την ίδια αυτή στιγμή,
ένα νομικό πρόσωπο και όλες οι διοικήσεις του, έχουν το προνόμιο της πλήρους απαλλαγής, με ανταλλαγή αφενός ακινήτου(;) αφετέρου αέρα κοπανιστού - ψήφων διοίκησης - που τους απαλλάσσει και από κάθε μελλοντική ευθύνη!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτά ως κάποιες γρήγορες σκέψεις για σχεδιασμό δράσης τα ρίχνουμε στο τραπέζι του ΤΕΕ, προς όλους μου τους φίλους μέλη του ΤΕΕ (γιατί μιλάμε για ακίνητα και περιουσίες και φόρους ακινήτων κλπ) και ας λάβει γνώση και η διοίκηση του ΤΕΕ, για να ασκήσει έλεγχο στην πράξη αυτή και για να πιέσει, πλέον, για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ λόγω ισότητας απέναντι στον νόμο, ευρεία αποδοχή εκ μέρους της πολιτείας, τουλάχιστον της ανταλλαγής ακινήτου της επιλογής του οφειλέτη (!!!) με φόρους παρόντες και μελλοντικούς, στην ήδη προσδιορισμένη από προγενέστερες πράξεις, αξία ή στην αντικειμενική, εφόσον υπάρχει, αξία του!!!!!!!!!!!

Οι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ κινητοποιηθήκαμε μπροστά στην πρόκληση της ρύθμισης αυτής, κρίνοντας ότι το μέγεθός της αποκαλύπτεται μέσα από συγκριτικές αναλύσεις όπως η παραπάνω με τις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ που αυτές ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και όχι μέσα από την απομόνωση του γεγονότος και την εξέτασή του απλά και μόνο για την αυθαιρεσία που εμπεριέχει (όπως επιχειρείται ευρύτατα από τα ΜΜΕ προκειμένου να το εκτονώσουν συγκαλύπτοντας τις πραγματικές του διαστάσεις).

Έχουμε την πεποίθηση ότι αποκλειστικές ρυθμίσεις, προκλητικά προνόμια των ισχυρών σε περιόδους τέτοιας καταστροφής και κρίσης πρέπει να αναφέρονται σε όλη τη διάστασή τους και να καταγγέλλονται!!!

Ας αξιολογήσουμε και προωθήσουμε προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες απευθυνόμαστε όλοι ως συντελεστές του ΤΕΕ την επιτακτικότητα της ανάγκης απεγκλωβισμού της κοινωνίας από άδικα, απολύτως εξοντωτικά μέτρα όπως η σύγχρονη φορολόγηση και τουλάχιστον ας ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την τήρηση τις ισονομίας και κατ' ελάχιστο των ίδιων κανόνων για τον αδύναμο και τον ισχυρό!!!

Αδύναμος δεν είναι μόνον ο απολύτως εξαθλιωμένος πάνω στον οποίο δομούν το άλλοθι κοινωνικής ευαισθησίας οι κυβερνήσεις με ψιχία που δε θα τον ανατάξουν ως ενεργό στοιχείο της κοινωνίας και της οικονομίας. Αδύναμος είναι ο καθένας μας, που οριακά ακόμη αντέχει και στηρίζει την οικογένεια, το σπίτι, τους δικούς του ανθρώπους και τελικά συνεργεί τα μέγιστα στη στήριξη της χώρας αλλά δεν αντέχει πλέον τις καταδιωκτικές πολιτικές!!! Αδύναμος είναι ο καθένας μας,σε σύγκριση με υπερμεγέθη νομικά πρόσωπα, οργανισμούς και σχήματα με σύνθετες εναλλασσόμενες διοικήσεις, απίθανη ευελιξία και περιθώρια αποφυγής ευθυνών και του νόμου! Γι' αυτό λέμε, επιτέλους (!!!) ας ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την τήρηση τις ισονομίας και κατ' ελάχιστο των ίδιων κανόνων για τον αδύναμο και τον ισχυρό!!!

Η ρημαγμένη πια ισονομία είναι η βασική αρχή δικαίου των δημοκρατιών και η δημοκρατία μας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, όχι από Ξηρούς, αλλά από την πλήρη εγκατάλειψη των εννοιών δικαίου με αποτέλεσμα να μην παράγονται, εδώ και χρόνια, αρχές και όραμα για την κοινωνία!

Ψάξτε μετά να βρείτε την επερχόμενη ανάταση και ανάπτυξη μέσα από δηλώσεις ρετσέτες-υπεκφυγές, που έγιναν για να δικαιολογήσουν την ρύθμιση του Μεγάρου: «Ο πολιτισμός δεν πωλείται»...

Για κάθε άνθρωπο ο πολιτισμός δεν ξεκινά από κάποιο μέγαρο... ξεκινά από την οικογένειά του, τον φυσικό του χώρο, από την αξιοπρέπεια και τις αρχές του και ναι, απαντάμε με το ίδιο επιχείρημα στις φοροδιώξεις που απειλούν τον πολιτισμό μας:

«Ο πολιτισμός δεν πωλείται»,
«η οικογένειά μας, ο φυσικός μας χώρος, η αξιοπρέπεια και οι αρχές μας δεν πωλούνται
 
»!!!



Γ.Π. & ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 



ArchOikos_______________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!