Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

[:::- ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ -:::] (vol. 02)


 ____________________________________________________________

Υπόμνημα προτάσεων-ιδεών της 26.10.2015  ---

Οι παρακάτω ιδέες
έχουν σταλεί στις 26.10.2015
με email σε αποδέκτες
από το χώρο της πολιτικής
και ειδικότερα τον χώρο των
συμμετεχόντων στην κυβέρνηση παρατάξεων.
____________________________________________________________

Οι προτάσεις αυτού του υπομνήματος αφορούν τις ακόλουθες ενότητες:

1η - Ισοδύναμα για το «ταμείο των 50δις περιουσίας και αξιών»,
2η – Ευκαιρίες κοινής δράσης Αμερικής/Ελλάδας στην οικονομία της Κούβας,
3η – Δημιουργία Ελληνο-Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Κούβα.


1η  Ισοδύναμα για το «ταμείο των 50δις περιουσίας και αξιών»: Δημιουργία νέων αξιών μέσα από σχεδιασμό τουριστικών projects, προκειμένου αυτές να αντικαταστήσουν πραγματικές, υφιστάμενες και ευαίσθητες αξίες που «αναγκαστικά» συμπεριλαμβάνονται στην «προίκα» του εν λόγω ταμείου. Περαιτέρω στόχος η «ενεργός εμπλοκή» των δανειοδοτών στις υλοποιήσεις αναπτυξιακών σχεδίων.

Ειδικότερα προτείνεται: 

Επιλογή ενός αριθμού από 10 ως και 50 projects νέων τουριστικών αξιοποιήσεων με πλήρη, σύνθετο σχεδιασμό, αποκλειστικά τουριστικής εκμετάλλευσης (πρόσφορες, ανά νομό, περιοχές και επιλογή με στόχο και την παράπλευρη στήριξη της οικονομίας των νομών). Πλήρης οικονομοτεχνικός σχεδιασμός και εκτίμηση απόδοσης και πλήρης προσδιορισμός της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής επίπτωσης. Εξασφάλιση της τοπικής στήριξης και συναίνεσης (θέσεις εργασίας, τοπικά οφέλη από την διακίνηση αγαθών και τις υπηρεσίες, διαφάνεια των όρων εκμετάλλευσης και προβολή στην τοπική κοινωνία). Πώλησή του κάθε project, ως «πακέτου» του σχεδίου ανάπτυξης και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για διάρκεια 30 ως 50 έτη, με σχετικές συμβάσεις και μεταφορά των κεφαλαίων από τις πωλήσεις αυτές στο «ταμείο των 50 δις».

Τα κέρδη που θα προκύψουν από τη επανεκκίνηση των κατασκευών και εν συνεχεία κατά τη λειτουργία των νέων τουριστικών προορισμών, από την άμεση οικονομική δραστηριότητα αλλά και την παράλληλη ανάπτυξη, θα αναθερμάνουν την οικονομία και θα προσθέσουν στα κρατικά ταμεία. Άρα εγγυημένου χρόνου, ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, μπορεί να έχει προσχεδιαστεί και συμφωνηθεί, ήδη από την πώληση, με εφαρμογή όμως, κατόπιν υποχρεωτικής αξιολόγησης (η Ελλάδα αξιολογεί πλέον…) της απόδοσης και της κερδοφορίας των επενδύσεων κατά την 1η τους 3ετία ή 5ετία.

2η – Ευκαιρίες κοινής δράσης Αμερικής/Ελλάδας στην οικονομία της Κούβας: Εισαγωγή ελληνικών εταιρειών στην Κούβα στους τομείς του Τουρισμού, ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων, τουριστική αξιοποίηση της γης και ουσιαστικό επηρεασμό στις αξίες γης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 50 Έλληνες στην Κούβα, όλοι απασχολούμενοι στον ναυτιλιακό τομέα. Με το άνοιγμα της οικονομίας των ΗΠΑ στην Κούβα είναι ζητούμενο η κινητοποίηση Ελληνοαμερικανών, Αμερικανών και Ελλήνων σε κοινές συμφωνίες και δράσεις στη χώρα αυτή με αφετηρία τον τουρισμό και τις αξίες γης. Το γεγονός ότι στην κουβανική οικονομία δεν υπάρχουν κεφάλαια, η εσωτερική αγορά είναι πτωχευμένη και οι διαδικασίες και ρυθμοί είναι πεπαλαιωμένοι και δυσλειτουργικοί, ενώ υπάρχει και κρατική καχυποψία και προσκομματική παρέμβαση δεν επιτρέπει ριζική είσοδο σε άλλους τομείς (είτε για αξιοποίηση τοπικού πλούτου και πόρων, λόγω δυσλειτουργιών και καχυποψίας, είτε για προώθηση δυτικών προϊόντων στην κουβανική αγορά που δεν έχει καμία αγοραστική δύναμη). Συνεπώς ο Τουρισμός, η Ναυτιλία και οι αξίες γης είναι οι βασικοί τομείς στόχευσης για τις πρώτες κινήσεις επανεκκίνησης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας και η συμμετοχή Ελλήνων θα λείαινε τις σχέσεις και θα αξιοποιούσε παραδοσιακές συμπάθειες στην κατεύθυνση ανάπτυξης ισχυρών, σύγχρονων δεσμών εμπιστοσύνης για ΗΠΑ και Κούβα με εταίρο-καταλύτη την Ελλάδα.

3η – Δημιουργία Ελληνο-Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Κούβα: Οικονομικός εκσυγχρονισμός και πολιτισμική αλλαγή και ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης, είναι όλα κρίσιμα κεφάλαια που χρειάζονται, κατ’ αντιστοιχία, την ανάπτυξη ανθρώπων, προσωπικοτήτων και γενεών με επικοινωνούσες κοσμοθεωρίες (όχι απαραίτητα τις ίδιες αλλά τουλάχιστον σε ζωντανή διαλεκτική). Η κοινή δράση Ελλήνων και Αμερικανών στη δημιουργία ενός πανίσχυρου εκπαιδευτικού οργανισμού επιπέδου Ελληνο-Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Κούβα, είναι ουσιώδης δράση υποδομής για να ριζώσει μια ομαλή παράλληλη πορεία ΗΠΑ και Κούβας με τη συνδρομή της Ελλάδας.



--------------------------------------------------------
Οι παραπάνω ιδέες έχουν σταλεί στις 26.10.2015 με email σε αποδέκτες από το χώρο της πολιτικής και ειδικότερα τον χώρο των
συμμετεχόντων στην κυβέρνηση παρατάξεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!