Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΑΚΗ !!!!!!!

Το ατρόμητο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (πολλά μέλη του οποίου είναι δημοκρατικώς... ισόβια(!!!)), αυτή η "ανεξάρτητη αρχή", ύψωσε το ανάστημά της κατά των γνωστών θηριωδών συμφερόντων που λυμαίνονται τον τύπο και τη δημοσιογραφία και ειδικότερα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και με απαράμιλλη γενναιότητα, περιφρονώντας επιδεικτικά τον προφανή κίνδυνο από τη σύγκρουση με τα μεγαλοσυμφέροντα, τιμώρησε τη εκπομπή "Ράδιο-Αρβύλα" και το κανάλι που την προβάλει για σχολιασμό που προβλήθηκε στις 19/1/2011!

Το πρόστιμο των 50.000 ευρώ επεβλήθη ως ποινή για "προσβολή θεσμών" με πρωτοβουλία και με απαράμιλλο ζήλο του ίδιου του ΕΣΡ (και όχι μετά από καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, όπως αρχικώς είχε διαρρεύσει).

Συγκεκριμένα στην εν λόγω εκπομπή ο Αντώνης Κανάκης, είχε πει ότι “λειτουργούν σαν κλίκα οι βουλευτές. Είναι μια σπείρα των 300. Καλύπτει ο ένας τον άλλον”. 

"Είναι μια επικίνδυνη γενίκευση" σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης αναφερόμενος στην επιβολή του προστίμου. 

Τη σοβαρότητα της παράβασης καταδεικνύει η σύγκριση της επιβληθείσας ποινής με άλλες αποφάσεις προερχόμενες μάλιστα από το χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης:

Η περίπτωση φοροδιαφυγής ύψους 5,5 εκατ. ευρώ του κ. Βοσκόπουλου, όπου, επιβλήθηκε 3ετής φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, δηλαδή, στην τριετία 5.475 ευρώ...

Η περίπτωση δωροληψίας (500.000 ευρώ???) αν δε με απατά η μνήμη μου και μη δηλώσεως επί 2 έτη του πόθεν έσχες του κ. Μαντέλη, όπου, επιβλήθηκε 3ετής φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επί ένα έτος...

Και οι δύο παραπάνω αποφάσεις αφορούν πράξεις που -εκτός των άλλων- αποτελούν βαθιά προσβολή των θεσμών και ειδικότερα του βασικού θεσμού εκ του οποίου πηγάζουν οι εξουσίες και το δημοκρατικό πολίτευμα, δηλαδή, του "λαού"!!! Προσβάλλουν ηθικά αλλά και υλικά το "λαό" καταδεικνύοντας περιφρόνηση και οδηγώντας επιπλέον στην οικονομική/υλική του επιβάρυνση! 

Αν οι παραπάνω πράξεις τιμωρήθηκαν με 5,5 και 7,5 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα κατανοούμε, όλοι, τη σοβαρότητα της πράξεως των συντελεστών του "Ράδιο Αρβύλα" η οποία τιμωρείται με 50 χιλιάδες ευρώ!!!!!

Ο φορέας βέβαια επιβολής των ποινών είναι διαφορετικός, (άλλο ΕΣΡ και άλλο Δικαστήρια), ωστόσο επειδή δεν είναι ποινές σε επίπεδο αστικής ευθύνης αλλά έχουν ηθικό (στην περίπτωση του Δικαστηρίου, ποινικό) υπόβαθρο είναι προφανές ότι τηρείται -όπως σε κάθε συντεταγμένη κοινωνία- η αρχή της ισονομίας και η λογική του δικαίου που οφείλει να διαπερνά την κοινωνία και τον ιστό οριζόντια και κατακόρυφα...

Γι αυτό κύριε Αντώνη Κανάκη φτάνει πια με τις εξάρσεις σας και τις αντικοινωνικές σας αντιδράσεις που μόνο προκλητικές μπορεί να είναι!!! Παρανομήσατε και προσβάλλατε κατά το χειρότερο τρόπο τους θεσμούς και την κοινωνία ξεπερνώντας κατά πολύ ακραίες αντικοινωνικές και παράνομες συμπεριφορές (όπως αυτές που ευλόγως τα Δικαστήρια τιμώρησαν επιεικέστερα από εσάς)!!!!! Τι άλλο θέλετε πια??? Τι επιδιώκετε?????? Να αποδιαρθρώσετε πλήρως την κοινωνία μας?????? Σε τι κινδύνους οδηγείτε τη χώρα!!!!!!!!

Παραθέτω τα απαράδεκτα video σας και σας θέτω υπό την κρίση του Ελληνικού λαού!!!










Για το τέλος θα ήθελα να παραθέσω -πιστεύοντας ότι έτσι θα συνδράμω, έστω και λίγο, το δύσκολο έργο του ΕΣΡ αλλά και της Δικαιοσύνης κατά τη στενή αλλά και ευρεία της έννοια- δύο τρανταχτές περιπτώσεις που έχω υπόψη μου, προσβολής των θεσμών!!!


Οι περιπτώσεις αυτές, μάλιστα, αιτιολογούνται "ως προσβολή θεσμών" κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο αιτιολογήθηκε ως τέτοια η περίπτωση του "Ράδιο Αρβύλα", δηλαδή αποτελούν "Επικίνδυνες Γενικεύσεις" αφού είναι χαρακτηρισμοί που έγιναν κατά ολόκληρης της χώρας και του "λαού" της, ο οποίος είναι (όπως ήδη είπαμε) ο θεμέλιος θεσμός της συνταγματικής προεδρευόμενης δημοκρατίας μας (πηγή όλων των υπολοίπων θεσμών)!!!!!


Οι περιπτώσεις αυτές είναι:


1ον:
Οι δημόσιες δηλώσεις Γεωργίου Παπανδρέου (GAP) στις Βρυξέλλες, στις 10 Δεκεμβρίου 2009 (πριν πρωθυπουργεύσει) όταν προκειμένου να πριονίζει την καρέκλα του Καραμανλή και να δει την πολυπόθητη εξουσία έκανε εξωτερική πολιτική μόνος του, εκτός εθνικής γραμμής και σε περίοδο παρατεταμένης διεθνούς κρίσης "διαφήμιζε" (εξέθετε) συστηματικά τη χώρα μας κινητοποιώντας τους μηχανισμούς των αρπακτικών.
Δείτε το σχετικό άρθρο από τον ξένο τύπο (και το link του), στην Ελλάδα δε θα το βρείτε...:



Analysis:
Saving the euro:
Tall ambition, flawed foundations


In Europe’s capitals they still talk of the evening when George Papandreou, Greek prime minister, confessed to his fellow leaders that his nation was corrupt. "He was very impressive and very honest. He basically said: ‘My country is a corrupt country from A to Z,’" recalls one European Union policymaker present at the dinner in Brussels on December 10 2009 where Mr Papandreou bared Athens’ economic soul.
Writes the FT’s Tony Barber.
http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/10/12/366666/pink-picks-613/


2ον:
Οι δημόσιες  δηλώσεις Γεωργίου Παπανδρέου (GAP), όπως αποκαλύφθηκαν από τον κο Γιούγκερ (θυμάστε το σάλο που είχε γίνει όταν ο Πεταλωτής επιχείρησε να αποδώσει τις δηλώσεις αυτές στον Καραμανλή αντί του Παπανδρέου) που δείχνουν ότι ο GAP δεν έχανε την ευκαιρία από "διεθνές forum" σε "συνάντηση ηγετών" και από "απλή εκδήλωση" μέχρι "Ευρο-διάσκεψη" να "στολίζει" (τονίζω και πάλι εν μέσω κρίσης) τη χώρα μας καταλλήλως...
Δείτε το σχετικό άρθρο και πάλι από τον ξένο τύπο (και το link του):



Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. "I could not go public with the knowledge," he said. "Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption... Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago," Mr Jüncker said. "It was clear that this problem would occur. We knew it would, because we were discussing it among the Germans, the French and myself."
LARA MARLOWE in Washington, The Irish Times - Saturday, October 9, 2010
http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/1009/1224280699632.html





Αυτές τις δύο τρανταχτές περιπτώσεις ξέρω, που είναι οι πιο βαριές..., εννοώ για "επικίνδυνες γενικεύσεις" και "προσβολή θεσμών".


Κάτι άλλες, επίσης, "επικίνδυνες γενικεύσεις", με "κοπρίτες", με "μαζί τα φάγαμε" κλπ, που θα έπρεπε δια ροπάλου να έχουν απαγορευτεί από τα κανάλια και θα έπρεπε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι με ισόβιο αποκλεισμό τους από την τηλεόραση και το δημόσιο βίο... δε θα τις αναφέρω... Δεν είμαι και ψιλικατζής...


Τώρα πάλι σκέφτομαι... Η "βουλευτική ασυλία" ισχύει μόνο για το χώρο της δικαιοσύνης ή... και για το ΕΣΡ;;;;;;????






(anoikta-pedia.blogspot.com)
ArchOikos_______________





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!