Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Business as Usual !!!!!!


Εσείς καθίστε και ασχοληθείτε για καμιά 15αριά μέρες ακόμη για το "τί ήθελε να πει ο ποιητής" (εν προκειμένω η Spiegel) που είχε συγγραφικό οίστρο το τρελό ΠΣΚ (Παρασκευοσαββατοκύριακο στη Στρατιωτική διάλεκτο...).

Κι ενώ εσείς χαζεύετε οι άνθρωποι δουλεύουν...

Ενώ ομφαλοσκοπείτε για τις προθέσεις, πραγματικές ή ψευδείς, ορατές ή κρυφές κλπ οι εργατικοί άνθρωποι προωθούν το σχέδιο της ανάπτυξης της Ελλάδας με ή χωρίς εσάς (προτιμούν χωρίς...).

Μέχρι να το πάρετε χαμπάρι... μέχρι να το πιστέψετε θα ζείτε σε άλλη χώρα... μόνο το όνομα θα συμπίπτει... Κάτι σαν τη ΔΕΛΤΑ και τη ΜΕΒΓΑΛ που έγιναν VIVARTIA αλλά εξακολουθούν να λέγονται... ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ... Ε, αυτό που σας περιγράφω αλλά σε εθνικό επίπεδο... Λιγάκι πιο σημαντικό, έτσι;;;!!!!!!

Παραδείγματα:

::::::::::::::::::::::::::::::

Παράδειγμα 1ο:

Ένας εργατικός, δραστήριος, ενεργητικός άνθρωπος, μόλις 31 ετών, ονομαζόμενος Christopher J. Uregian, μεγαλωμένος στην Κηφισιά, αποφάσισε να ιδρύσει, κατά τα τέλη του 2010, στο Λονδίνο, την εταιρεία CC&C Advisors Ltd, με ιδρυτικό κεφάλαιο 1€.

Η ίδρυση, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δε είναι τυχαία αλλά σχετίζεται με την απόλυτη οξυδέρκεια και ικανότητα του εν λόγω επιχειρηματία να "σπρώξει" την νεοσύστατη εταιρεία του στη διεκδίκηση της θέσης του "Συμβούλου Αξιοποίησης" (εκποίησης) Δημόσιας Περιουσίας της Ελλάδας ύψους 50 δις (Η θέση προφανώς είχε προκηρυχθεί και δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ -κι ας ψάχνετε ακόμη πού, πότε και με ποιες προθεσμίες (???), αλλά εσείς ομφαλοσκοπώντας ούτε που το πήρατε χαμπάρι!!!). Είναι άξιο λόγου βέβαια, ότι την απόφαση αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας 50 δις την είχε προβλέψει πριν ακόμη ληφθεί (!!!) ίσως διαβάζοντας τις σχετικές εισηγήσεις του γραφείου real-estate, "Ίδρυμα Α. Παπανδρέου" (υπάρχει σχετική ανάρτησή μας...).

Ο καταπληκτικός αυτός επιχειρηματίας λέγεται πως συγκεντρώνει πλήθος προσόντα και προσωπικά εύσημα όμως αυτά δε μας ενδιαφέρουν και δε μας αφορούν, διότι, εδώ κοιτάμε την ουσία... δηλαδή τη σύσταση της εταιρίας, τον ανταγωνισμό που αντιμετώπισε... το πώς κυριάρχησε και τελικά επελέγη.... Ο επιχειρηματίας αυτός λοιπόν, κατάφερε να επιλεγεί η εταιρεία του στην εν λόγω θέση με απόφαση που επίσης δεν θα καταφέρετε να βρείτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (εκτός εάν την ανάρτησαν... κατόπιν κραξίματος και επερώτησης...).

Η Απόφαση επιλογής είναι απολύτως δικαιολογημένη με τέτοιο ακαταμάχητο προφίλ που έχει η εταιρία: λιγότερο από ένα έτος λειτουργίας, μηδέν προηγούμενα έργα και... ιδρυτικό κεφάλαιο 1€ (αυτό το τελευταίο ελέγχεται...)!!!!!!!!

Η δε διευκρίνιση του Υπουργείου Οικονομικών βάζει, για τα καλά, τα πράγματα στη θέση τους αφού αποσαφηνίζει ότι: 
"(...) Η εταιρία CC&C προσελήφθη για την παροχή υπηρεσιών όσον αφορά στην υποστήριξη του σχεδιασμού του προγράμματος Αναδιαρθρώσεων, Αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων εν γένει. Η διάρκεια της σύμβασης είναι ένα έτος και οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές έχουν οριστεί σε 50.000 ευρώ. (...)", δηλαδή και τσάμπα βρήκαμε να μας κάνουν την "εξυπηρέτηση" και θα μας ζητήσετε τώρα και τα ρέστα (!!!) διαφάνειες, διάυγειες και λοιπές γραφειοκρατίες (!!!)... Τί δηλαδή!!! Να καθόμαστε τώρα, για τα μάτια του κόσμου, να ψάχνουμε για δύο (μόνο δύο) τουλάχιστον αντιπροσφορές (όπως κάνουμε για κάθε "προμηθευτή" του δημοσίου!!! Ανούσιες καθυστερήσεις...

Λέει επίσης ότι:
"(...) Το στέλεχος το οποίο παρέχει υπηρεσίες, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων και στην Παγκόσμια Τράπεζα και διαθέτει ακαδημαϊκούς τίτλους από πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. (...)" δηλαδή, ας μην ψάχνουμε το background της εταιρίας, εδώ, πίσω από αυτήν υπάρχει ένας - και μόνον ένας - άνθρωπος (δεν το λέω εγώ το λέει το Υπουργείο Οικονομικών), το εν λόγω "στέλεχος", που και πρόσωπο έχει και τυπικά προσόντα (!!!) Κι εμείς θα κολλήσουμε στην εταιρία (!!!!!!!).

Λέει επίσης το Υπουργείο...:
"(...) Οι διαδικασίες πρόσληψης που έχουν ακολουθηθεί ορίζονται από το νόμο 3049/2002. Το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει στην Βουλή, σε συνέχεια ερώτησης Βουλευτή, κάθε έγγραφο που συνδέεται με την εν λόγω παροχή υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης, αλλά και κάθε στοιχείου που αποδεικνύει την εμπειρία και τα τυπικά προσόντα του στελέχους που παρέχει τις υπηρεσίες προς το Ελληνικό Δημόσιο. (...)" κι έχει προφανώς δίκιο (!!!). Είναι προφανώς εσφαλμένο ότι τα πάντα θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ - από την αρχική προκήρυξη μέχρι την οριστική επιλογή - (βάσει νόμου (?) ή κάνω λάθος...). Αρκεί, λοιπόν, να τα μάθει... τελικώς... η βουλή... δε χρειάζεται να τα μάθει και η πλέμπα (συγνώμη, ο λαός...).

Τέλος το Υπουργείο Οικονομικών (διότι, αυτό απαντά κι όχι ο Υπουργός...) δηλώνει ότι:
"(...) Δυστυχώς, για όσους φαντάστηκαν ότι αποκάλυψαν σκοτεινά κανάλια ροής δημόσιου χρήματος,  άνθρακας ο θησαυρός. Το Υπουργείο Οικονομικών εκφράζει τη λύπη του για τα σχετικά δημοσιεύματα και στον καιροσκοπισμό που μπορεί να υποκρύπτουν. (...)". Μέχρι εδώ τα είχα καταλάβει όλα... αλλά, σε τούτο το τελευταίο μπερδεύομαι λιγάκι... Δηλαδή... το Υπουργείο Οικονομικών, πώς ακριβώς τα καταφέρνει να εκφράζει τη λύπη του... Μαζεύει τους υπαλλήλους του το πρωί και τους λέει: "Σήμερα θα λυπηθείτε ΟΛΟΙ!!!" (???????). Κι αν ο Μήτσος ο σοφέρ δε λυπηθεί (???) δικαιούται το Υπουργείο να... γενικεύει λέγοντας ότι "το Υπ. Οικ. εκφράζει τη λύπη του...".

Μήπως τελικά (λέω μήπως και δεν επιμένω...) δεν είναι δουλειά του Υπουργείου και κάθε Υπουργείου να κάνει πολιτικά σχόλια (???) αλλά να εφαρμόζει αποφάσεις ως όργανο της πολιτείας (???)... Μήπως τα Υπουργεία που... εκφράζουν "λύπη, χαρά, ανακατωσούρα, ναυτία, κλπ" όχι μόνο δεν κάνουν τη δουλειά τους αλλά γίνονται και... γελοία(!!!). Κι επειδή, βέβαια, δεν είναι τα Υπουργεία γελοία προφανώς γελοίοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να γίνουν "η φωνή τους"...

Από την άλλη, πάλι..., μήπως προσβάλω τους θεσμούς... ελπίζω όχι... και σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτό στις προθέσεις μου...

Όπως θα δείτε η εταιρία είναι παντελώς άγνωστη στη UKDATA.com στην οποία έχει εισαχθεί μόλις στις 14/12/2010 και για αυτήν αναφέρεται:
"As this company has not filed, or only recently filed trading Annual Accounts, they are not yet analysed by our system, so we are unable to offer a credit report. We can alert you free of charge when these accounts have been analysed and a report is available" ("Δεδομένου ότι η εταιρία δεν έχει κλείσει, ή δεν έχει προσφάτως κλείσει Ετήσιους Ισολογισμούς, δεν έχει ακόμη αναλυθεί από το σύστημά μας και για το λόγο τούτο δεν δυνάμεθα να παρέχουμε "αξιολογικές/εγγυητικές εκθέσεις"...). Πάντα γελοίοι τύποι αυτοί οι Άγγλοι (!!!) εκφράζουν με αυτόν τον άκομψο τρόπο "επιφυλάξεις", "δυσπιστία" και... "κολλάνε"!!! Δε βλέπουν ότι υπάρχει "στέλεχος" με πτυχία και εργασιακή εμπειρία, όπως είδε το Υπουργείο μας των Οικονομικών (!!!). Μίζεροι Άγγλοι!!!

Ακολουθεί οπτικό υλικό, από τον οπτικό εντοπισμό της CC&C Advisors Ltd, στο διαδίκτυο... 








::::::::::::::::::::::::::::::

Παράδειγμα 2ο:

BcnSuS Barcelona Strategic Urban Systems.
Η εταιρία έχει αναλάβει ως κύριος εισηγητής - σύμβουλος (πότε??? πώς???) την fast-track διαδικασία για την "αξιοποίηση" του "Ελληνικού".

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! είναι τουλάχιστον γελοιότητες όσα κακόβουλα λέγονται σχετικά με το ότι η εταιρία ανήκει στο "στενό" φίλο του GAP (του πρωθυπουργού) κύριο Josep Acebillo (Χοσέ Ασεμπίγιο) !!!!!!!

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ !!!

Ο Ασεμπίγιο είναι απλά Chief Executive Officer, δηλαδή, Γενικός Διευθύνων Σύμβουλος !!!!!!

Η εταιρία που έχει ένα site που γράφει ακόμη "Under Construction" (υπό κατασκευή) και παρέχει μόνον λίγα βασικά πληροφοριακά στοιχεία, ξεκινά να δραστηριοποιείται τον Ιανουάριο του 2010 (καλέ τι σύμπτωση (!!!) λίγο καιρό πριν δεν ήταν που είχε περάσει από δω ο Ασεμπίγιο και... πήρε μυρωδιά ότι υπάρχει... δουλίτσα (!!!), καλεσμένος του GAP...).

Φαντάζομαι, κατόπιν, όταν θα γύρισε στην Ισπανία, ο Μεγάλος Αρχι-τέκτονας, θα φώναξε τους φίλους του (βλέπε: partners) και θα τους είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα φιλόδοξο project που βέβαια κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα το πάρουν γιατί τα πάντα θα γίνουν με διαφάνεια και ο ανταγωνισμός θα είναι, προφανώς, μεγάλος, ωστόσο, θα άξιζε να συστήσουν μια εταιρία - προς Θεού (!!!) ΌΧΙ δική του !!! - για την τίμια διεκδίκηση του έργου...

Κάπως έτσι... κι ο Ασεμπίγιο, όπως και ο Christopher J. Uregian του προηγούμενου παραδείγματος, συνέλαβε τη μεγάλη ιδέα της BcnSuS, εταιρίας που δεν είναι δικιά του...

Η BcnSuS, είναι μια εταιρία εξαγωγής τεχνογνωσίας (!!!) όχι ευρέως φάσματος (!!!) συγκεκριμένα πράγματα (!!!). Στο προφίλ της αναφέρει ότι αντικείμενό της είναι να εφαρμόζει/επαναλαμβάνει παγκοσμίως στο εξωτερικό (όχι εντός Ισπανίας) το θαύμα της Βαρκελώνης (... για να είμαστε δίκαιοι... οφείλω να ομολογήσω ότι το λέω λίγο πιο ρηχά από ότι το λένε οι ίδιοι... μόνο και μόνο για να αναδειχθεί η ρηχότητα του... επιχειρήματος... "copy-paste urban design" (???) !!!). Έχει εμπλακεί δε, σε... όλα κι όλα... τρία projects:

(α) "Strategic project for the central city axis - Quito, Ecuador" (χώρα ήδη κατεστραμμένη και από το ΔΝΤ),

(β) "Report on the General Urban Plan of Varna - Varna, Bulgaria",

(γ) "Conceptual Masterplan of Singidunum - Belgrade, Serbia" (χώρα κατεστραμμένη από πόλεμο...).

Τεράστια, λοιπόν, η αποδεδειγμένη "απόδοση" της εταιρίας (γιατί σε αυτό το επίπεδο σημασία δεν έχει μόνον η "ικανότητα" των "στελεχών" αλλά η "αποδοτικότητα" του εφαρμοζόμενου "σχήματος"). Η "απόδοση" αυτή κατοχυρώνεται, όχι από τη "Βαρκελώνη" στην οποία το "σχήμα" δηλ. η εταιρία δεν υπήρχε, αλλά, από τα αποτελέσματα των projects που η εταιρία έχει αναλάβει... Και... τέτοια αποτελέσματα δεν υπάρχουν αφού τα projects έχουν αναληφθεί μέσα στο 2010...

Ακόμη περισσότερο, τα projects αυτά, μοιάζουν άσχετα με το project του Ελληνικού:

  • Ένας κεντρικός άξονας στο Quito του Ισημερινού - καμία σχέση με συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό ολόκληρης περιοχής και τις αλληλεπιδράσεις και ισορροπίες του με τα οικιστικά σύνολα του λεκανοπεδίου...


  • Μια Έκθεση/Καταγραφή στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Βάρνας στη Βουλγαρία - έκθεση/καταγραφή λέμε, δηλαδή, καταγραφή υφισταμένης κατάστασης, αξιολογήσεις, όχι εκτεταμένες προτάσεις σε επίπεδο σχεδίου εφαρμογής... άρα project άλλης τάξης από αυτό του Ελληνικού - και τέλος


  • Ένα... Γενικό Βασικό Σχέδιο Κεντρικών Ιδεών για το Singidunum στο Βελιγράδι... - άρα και πάλι... project άλλης τάξης από αυτό του Ελληνικού.


Μεγαλύτερο project της εταιρίας ??? Προφανώς το... Ελληνικό!!!!!!

Εγγυήσεις για την αποτελεσματικότητά της... (???).

Μα γιατί κολλάτε πάλι... Το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να σας απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απάντησε στις κακοήθειες για τη CC&C Advisors Ltd του παραδείγματος 1... Απλά θα αλλάξει τα ονόματα ατόμων και εταιριών και ένα-δυο σημεία για την... ανάθεση!!! Η απάντηση θα είναι και πάλι η ίδια...

Ακολουθεί οπτικό υλικό για τον Acebillo και την BcnSuS Barcelona Strategic Urban Systems:















::::::::::::::::::::::::::::::

Αντί λοιπόν να ομφαλοσκοπείτε, ιδρύστε εταιρίες... σε όποια χώρα το δέχεται χωρίς αρχικό κεφάλαιο, χωρίς λεφτά!!! Προσωπικές εταιρίες, με το πτυχίο σας... Διεκδικήστε τα μεγάλα projects της "ανάπτυξης" και του "αύριο" της Ελλάδας... Δε χρειάζεται πλέον να έχετε πλήθος έργων σαν παρακαταθήκη και τεράστια υλικοτεχνική υποδομή, δε χρειάζεται να έχετε περάσει δια πυρός και σιδήρου!!! Δε χρειάζεστε εγγυήσεις...

Τόσο ο Γιώργος όσο και ο Γιώργος (GAP και Παπακωνσταντίνου) είναι έτοιμοι να σας εμπιστευθούν για να υλοποιήσετε το όραμα της νέας Ελλάδας, της Ελλάδας της Ανάπτυξης, της Ελλάδας της Πράσινης Ανάπτυξης!!!

Γιατί??? Μήπως δοκιμάσατε και σας απέρριψαν??? Όχι αρχιτεμπέληδες... ούτε που δοκιμάσατε!!! Μόνο "ασφαλή" κριτική ξέρετε να κάνετε!!!

Κακοήθειες και πάλι κακοήθειες!!!




ArchOikos_______________


Υ.Γ. 1ο:
Οι κύριοι Γιώργος και Γιώργος είναι επίσης διατεθειμένοι να σας διευκολύνουν, περαιτέρω, με fast-track πολεοδομικά γραφεία τα οποία σχεδιάζεται να ιδρυθούν για μεγάλα projects τουριστικού ενδιαφέροντος (ακόμη κι αν αυτά, ως projects, δεν εντάσσονται στο fast-track)... Σιγά τώρα μη δε μπορέσετε να αποδώσετε τουριστικό ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε μεγάλο project... Δεν ανησυχώ... σας έχω εμπιστοσύνη...

Αλίμονο, από την κυρά Μαρία που περιμένει την άδεια για την προσθήκη των 50 τετραγωνικών και την αλλαγή χρήσης, επειδή πριν 20 χρόνια δεν την είχε... προβλέψει και πρέπει να περάσει και από ΕΠΑΕ...




Υ.Γ. 2ο:
Φταίει άραγε η Spiegel;


Πρέπει αλήθεια να διερωτόμαστε (σαν τα υποκριτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ) γιατί έγιναν όλα αυτά;


Μήπως η απάντηση είναι στο γιατί συνεχίζονται και σήμερα σε άλλο επίπεδο στην Ευρώπη και διεθνώς; Μήπως το έργο το έχουμε ξαναδεί τις μέρες που μπαίναμε στο ΔΝΤ... ίδιο κι απαράλλακτο... Κι αν όχι ποιός πρωθυπουργός διατηρεί την αξιοπιστία του απέναντι στο λαό για να διαψεύσει τις φήμες...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!