Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

"Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα" 64€ διόδια... όλα τσεπωμένα;!

Αθήνα-Θεσσαλονίκη... λιγότερο από 50 ευρώ υγραέριο αλλά... 32 ευρώ διόδια! Άρα συμφέρει με αυτοκίνητο μόνο όταν και οι τέσσερις θέσεις του αυτοκινήτου είναι γεμάτες... και μόνο αν πρόκειται να κάνετε διαδρομές και στον προορισμό σας!

Και διακινούν στα διόδια φυλλάδια όπου διαφημίζουν αυτόματα μηχανήματα πληρωμής διοδίων. Από σφάλμα μπήκα σε μια τέτοια γραμμή... πριν πάρω μάλιστα το πρώτο τέτοιο φυλλάδιο στα χέρια...

Εκπληκτική εμπειρία... Πρέπει να κατέβεις από το αυτοκίνητο για να κάνεις την πληρωμή (!!!) σε... ένα απολύτως μη εργονομικά σχεδιασμένο μηχάνημα όπου:
  • Επειδή έχεις μάθει να πηγαίνεις κοντά στην πλευρά του εκδοτηρίου, κινδυνεύεις να σπάσεις την πόρτα σου για να κατέβεις και να φτάσεις τις διάφορες θέσεις στο εκδοτικό μηχάνημα...
  • Εννοείται πως αισθάνεσαι και πιθανότατα είσαι πολύ πιο εκτεθειμένος στους κινδύνους της εθνικής οδού καθ' όλη αυτή τη διαδικασία από ότι είσαι όταν συναλλάσσεσαι με τον υπάλληλο των διοδίων!
  • Περιμένεις το μηχάνημα να σου εγκρίνει το χαρτονόμισμα που έχεις βάλει πάνω από ένα λεπτό! Πόσο μάλλον αν κολλήσει κιόλας ή αν έχεις κανένα ταλαιπωρημένο χαρτονόμισμα!
  • Σου πετάει τα ρέστα σε ένα "χωνί" με φαρδιά βάση που είναι πάνω από το ύψος (ή περίπου στο ύψος) του κεφαλιού και από όπου ψαρεύεις τα διασκορπισμένα ρέστα δια... της ψηλαφήσεως - αφού... δεν τα βλέπεις!
  • Σου κόβει την απόδειξη από τρίτο σημείο ακόμη ψηλότερα που ΟΚ την φτάνεις εύκολα και την μαζεύεις αφού είναι μόνο ένα χαρτί!


Όλα τα παραπάνω σημεία του μηχανήματος βρίσκονται σε άσχετες μεταξύ τους θέσεις και χωρίς λογική ροή ή συνέχεια... αλλά ΟΚ, ας πούμε ότι αυτό το μαθαίνεις... Ειδικά για κάποιους κάπως ηλικιωμένους που με "ευκολία" έμαθαν την... χρεωστική κάρτα και "δεν" αργούν καθόλου... θα είναι... παιχνιδάκι!

Συν τοις άλλοις, δεν αναφέρουν ΠΟΥΘΕΝΑ στα διαφημιστικά τους φυλλάδια, αλλά ούτε - ΟΠΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ - στις μεγάλες - μετωπιαίες προς την οδό - σημάνσεις των εισόδων στα διόδια, ότι, οι συγκεκριμένες θέσεις, που εξυπηρετούνται από μηχανήματα, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ για οδηγούς ΑΜΕΑ ή με οποιαδήποτε - ακόμη και προσωρινή - κινητική δυσκολία! ...SOS! Μεγάλη προσοχή σε όλους!

Γενικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι πρόκειται για ΠΟΛΥ - ΜΑ ΠΟΛΥ - ΠΙΟ ΑΡΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ(!)... από την "χέρι-χέρι" πληρωμή και παραλαβή της απόδειξης από τους υπαλλήλους των διοδίων, των οποίων τις θέσεις θέλουν, προφανώς, να καταργήσουν, ή ελαχιστοποιήσουν, οι εταιρίες "μη συντήρησης" των δρόμων!



Εταιρίες που χρησιμοποιούν επικίνδυνες, ως δολοφονικές, διατάξεις σήμανσης στα σημεία προσωρινών στενώσεων των οδών σε... ακόμη και μονή λωρίδα(!)... οριακού πλάτους και με ζικ-ζακ!

Είναι μια "ότι πρέπει" επιλογή για...
τον έλεγχο ικανοτήτων οδήγησης των επαγγελματιών οδηγών σε μεγάλα οχήματα αλλά και...
εξαιρετική τεχνική πρακτικού αλκοτέστ μετά την έξοδο από τα φημισμένα... κ@@λ@μπαρα των Εθνικών Οδών!
  • Διατάξεις σήμανσης που μπορούν να παρασυρθούν εντός της λωρίδας κίνησης των οχημάτων ακόμη και από μια απλή ισχυρή ανεμοριπή!
  • Διατάξεις που μπορεί να μπερδέψουν οπτικά κάποιες περιπτώσεις οδηγών ειδικά όταν οι συνθήκες οδήγησης είναι δύσκολες (πχ νύχτα υπό βροχή και με έντονες αντανακλάσεις)...
  • Διατάξεις που είναι πολύ αμφίβολο ότι δεν είναι "πατέντες" αλλά είναι πραγματικά πιστοποιημένες για την χρήση τους... (κάποιος να τις ελέγξει;!)


ΚΑΙ ΝΑΙ... αυτές οι εταιρίες "μη συντήρησης" των δρόμων, διακινούν φυλλάδια όπου διαφημίζουν την "κατάργηση" των θέσεων εργασίας των "υπαλλήλων των διοδίων", τους οποίους προφανώς και δεν εκπαιδεύουν επαρκώς, με αποτέλεσμα, λίγοι μόνον εξ αυτών, να μπορούν να δώσουν σαφείς πληροφορίες και ενημέρωση στους διερχόμενους για θέματα που αφορούν την οδό, τα διόδια, τον ανεφοδιασμό (πχ κανείς δεν ξέρει για υγραέριο...), τις συνθήκες... κλπ κλπ. Διαφημίζουν οι εταιρίες την "κατάργηση" των θέσεων εργασίας των "υπαλλήλων των διοδίων", που αφενός είναι πολύ-πολύ πιο γρήγοροι από το άθλιο και ζαβό - και καλά αυτόματο - μηχάνημα και που αφετέρου, όντας άνθρωποι, σου εύχονται και μιαν "καλή διαδρομή"... Και οι ευχές με τέτοιες... "σημάνσεις" είναι υπερπολύτιμο εφόδιο για τη διαδρομή!

Και τελευταίο, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο, "αναθέτουν" σε αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων τις θέσεις εργασίας θέλουν να "καταργήσουν", να διανέμουν (μάλλον αναγκαστικά για τους ίδιους...;) κατά τη συναλλαγή που πραγματοποιούν με τους διερχόμενους οδηγούς, τα συγκεκριμένα αυτά φυλλάδια που διαφημίζουν τα... δήθεν γρήγορα - στην πραγματικότητα αργά και ζαβά και πιθανότατα επικίνδυνα - "μηχανήματα συναλλαγής διοδίων" που θα... καταργήσουν ή θα περιορίσουν στο ελάχιστο - και, εν προκειμένω, αδίκως - τις θέσεις εργασίας τους!

Κι όλα τούτα για να "τσεπώνουν", οι εταιρίες "μη συντήρησης" των δρόμων, και τα 32 ευρώ της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη... κι άλλα τόσα στην επιστροφή, σύνολο 64 ευρώ, ει δυνατόν ακόμη και χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!






ArchOikos - LipoJan


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!