Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α. _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
τρέχοντος μηνός
 - 

Μήπως είναι σήμερα...
η τυχερή σου μέρα;


|
powered by Surfing Waves
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ...
ΤΟΠΙΚΕΣ...
Tο τραγούδι του μήνα: 18.03.2020
"bRIGHTSIDE"
Arrested Youth

let's keep it...
on the Brightside
...

Hell-As-Gradio!
...our very own and favorite web radio!

Just because... "Hell" may be Heaven if it comes from that special part of the wor(L)d... Hellas
& just because... you like it!
Listen to Hell-As-Gradio!



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)



Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ο ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Τελικά ζούμε διαφορετικές πραγματικότητες!!!
Πηγαίνετε να δείτε το σχόλιο του Νίκου Ευαγγελάτου στο blog του στο newsit και το άρθρο του Τάσου Γιαλίδη, με τίτλο "Τουλάχιστον έχει κύρος, αποπνέει αξιοπρέπεια, εμπνέει σεβασμό" για τον G.PAP.!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΠΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟΣ (όχι ατομικά αλλά ως λαός!!!) από όσο τις μέρες αυτές, της περιοδείας του G.PAP. στη Δύση!


Σκύψιμο, γλείψιμο  και μια βίζα (...έτοιμη από καιρό) στο τέλος… ως παρηγοριά για να μην γυρίσουμε με τελείως άδεια χέρια. Δηλώσεις μετανοίας (στιλ Μικρών Μήτσων: Εεεε, μ-μ-μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... διορθώνομαι...) από τη μία και φτωχές εγγυήσεις: Θα συμμορφωθούμε... θα κάνουμε τα πάντα... Ότι χρειάζεται... (ή μήπως... Ότι μας πείτε???, μήπως και… ΧΙΛΙΑ Συγνώμη για τον Αγωγό Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη…!!! Από εδώ και πέρα θα είμαστε το χαλάκι σας…)


Η στάση των εταίρων μας? Από υπεροπτική ως συμπονετική, σε έναν G.PAP. (που με το μανικάκι του έμοιαζε έτοιμος να σκύψει και να καθαρίσει τα φώτα της Mercedes της Μέρκελ…). Σε καμία περίπτωση δεν στάθηκαν ως ΙΣΟΙ ΠΡΟΣ ΙΣΟ, ως ηγέτες ανεξαρτήτων κρατών προς ηγέτη ανεξάρτητου κράτους. Απλά διαβεβαιώσαμε άπαντες τους εταίρους για την υποτέλειά μας…


ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ… ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!


ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ είναι μια λέξη που τα περιλαμβάνει όλα. Από την ταπείνωση του γεγονότος μέχρι τον προσχεδιασμό του όλου εγχειρήματος!!!


Διότι όλα αυτά είναι το πρώτο σκέλος του συνολικού σχεδίου… Το ξεπούλημα των ενεργειακών πηγών της Ελλάδας (δεν μιλάω για τα πετρέλαια του Χαρδαβέλα) θα είναι μονόδρομος… κι ο λαός θα έχει εξαθλιωθεί και θα το δεχθεί ως εθνική σωτηρία!!!


Την επόμενη 20-ετία η Ελλάδα θα διαμορφωνόταν σε μια από τις ενεργειακά προνομιούχες και αυτόνομες χώρες και θα μεταπηδούσε στη ζώνη των μικρών αλλά ισχυρών χωρών. Ήλιος – αέρας – γαιοθερμία θα ήταν οι πλουτοπαραγωγικές μας πηγές την στιγμή που ο πλανήτης θα στράγγιζε τα τελευταία του αποθέματα σε συμβατικές πηγές ενέργειας.


Ο Καραμανλής το ήξερε. Ήξερε κι ότι μόνοι μας δεν είχαμε ελπίδα. Δεν είχαμε ούτε τα λεφτά ούτε τη δύναμη να κάνουμε οτιδήποτε χωρίς συμμαχίες. Οι εταιρίες εκμετάλλευσης είναι παγκοσμίως οι ίδιες που σήμερα δουλεύουν το πετρέλαιο. Αυτές χτυπούν, ήδη, την αγορά του ήλιου και του αέρα και της γαιοθερμίας βάζοντας πόδι στην επόμενη μέρα της κορύφωσης της ενεργειακής κρίσης. Οι συμμαχίες όμως είναι προσοδοφόρες όταν γίνονται υπό την σχετική πίεση ενός ελεγχόμενου ανταγωνισμού…


Όλο το ’08 και το ’09 η Ελλάδα ασχολιόταν με το θέμα των ενεργειακών πηγών και της προώθησης της εκμετάλλευσής τους από μια κυβέρνηση Καραμανλή που δεν είχε πρόγραμμα «πράσινης ανάπτυξης»! Ο G.PAP που έχει πρόγραμμα «πράσινης ανάπτυξης» τα … πάγωσε όλα!!! Τυχαία???


Ο Καραμανλής είχε δει τη χρεωκοπία να έρχεται επειδή είχε στρεβλωθεί η δομή της οικονομίας και απλά δεν «παρήγαγε» κανείς, τίποτα! Η λύση ήταν η παραγωγή ενέργειας με ευνοϊκούς για το λαό και τη χώρα, όρους!


Οι ίδιες εταιρίες με καλά και ανταγωνιστικά deals και ασφαλείς προσοδοφόρες συμβάσεις.


Ξεκίνησε βάζοντας  τους Ρώσους στο παιχνίδι με τον αγωγό και τους Κινέζους με το λιμάνι! Στην Οικονομία αυτό λέγεται άνοιγμα της αγοράς και διεύρυνση των δυνατοτήτων. Σήμαινε αύξηση του ανταγωνισμού (όχι του εσωτερικού) των εταιριών μεταξύ τους για τη διείσδυσή τους στην ελληνική αγορά και για την αυριανή πρόσβασή τους στις Ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές (ήλιο, αέρα, γαιοθερμία). Σήμαινε για την Ελλάδα καλύτερα deals!


Πάλι οι ίδιες εταιρίες θα έρχονταν αλλά όχι για να σε βρουν γονατισμένο να εκλιπαρείς συγχώρεση!!!


Δεν είναι τυχαίο ότι η κατρακύλα του Καραμανλή ξεκίνησε τότε, το 2007 μετά την συμφωνία για τον Αγωγό!!!


Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ανυπόληπτοι της δεξιάς παράταξης άρχισανε να τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του Καραμανλή από τότε και μετά… Τρία χρόνια Υπουργοί και παρατρεχάμενοι χωρίς μιας μέρας ΕΡΓΟ!!! Δύο – τρεις μόνο οι φωτεινές εξαιρέσεις!!! Όλοι αυτοί και οι κύκλοι τους προσδοκούν ή έχουν ήδη πετύχει διαφόρων ειδών εξαργυρώσεις των υπηρεσιών τους προς τους έξω… Κι εμείς απλά χρεοκοπούμε…


Δεν είναι τυχαίο ότι μετά βδελυγμίας ο G.PAP. αποκήρυττε προεκλογικά τις συμφωνίες με Ρώσους και Κινέζους και εγγυόταν ότι θα τις ακυρώσει. Το έλεγε για να το ακούμε εμείς και να τον λέμε τρελό???  Όχι!!! Το έλεγε προς τους εργοδότες του… τους έξω… Και το ήθελε διακαώς. Είναι το μόνο που δεν κατάφερε προς μεγάλη του λύπη!!!


Κατάφερε να διαλύσει το σχέδιο Καραμανλή που απέκρυπτε την ισχνή οικονομία και έτρεχε να προλάβει τα ενεργειακά deals που θα μας στήριζαν.


Κατάφερε να χρεοκοπήσουμε μια ώρα αρχύτερα και να βρεθούμε στα γόνατα και με το μαχαίρι στο λαιμό.


Επόμενο βήμα: Θα περιμένουμε την κοινωνική κρίση και την εξαθλίωση και μετά θα πούμε ελάτε πάρτε τα ΌΣΟ-ΌΣΟ και ο λαός θα ευλογεί επειδή απλά και μόνο σώθηκε από τα χειρότερα…


Η πρόβλεψη είναι ότι η ενέργεια θα γίνει παραγωγικός τομέας στην Ελλάδα αλλά… χωρίς τους Έλληνες. Κι όλοι εμείς που μιλάμε για την στρεβλωμένη οικονομία μας που δεν παράγει τίποτα θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο να παράξουμε… ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ??? Μάλλον όχι οπότε θα μας αφήσουν να μένουμε στη χώρα μας ως τα παιδιά για τα θελήματα… (παροχή υπηρεσιών λέγεται αυτό, μην σοκάρεστε και όλοι την ξέρουμε καλά αυτή τη δουλειά με τον υδροκέφαλο τριτογενή τομέα μας… ).


Τραγική μορφή ο G.PAP. αποδεικνύεται άξιο τέκνο του μπαμπά του (και της μαμάς του…). Ο μπαμπάς κατάφερε να χάσει την εθνική ευκαιρία της χώρας για ανέλιξη μέσω της (τότε) ΕΟΚ. Ο γιός ήδη εκποίησε  την εθνική ευκαιρία να οδηγηθεί η χώρα με στρατηγικές επιλογές στην ανάπτυξη μέσω της ενεργειακής οδού και αποφεύγοντας τη χρεοκοπία!!!


Τραγική μορφή και ο Καραμανλής ??? Επεχείρησε να κυβερνήσει την Ελλάδα σαν ηγέτης αυτού του κόμματος που ηγήθηκε… και με αυτά τα στελέχη που είχε… 

Τραγική και η ειρωνεία της ιστορίας που επαναλαμβάνεται με απίστευτους παραλληλισμούς!!! Πάντα ένας Καραμανλής ξεκινά να θεμελιώνει το πέρασμα της χώρας σε μια άλλη εποχή (τότε με την ΕΟΚ, τώρα με τα deals της ενέργειας...), πάντα δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει το εγχείρημα... πάντα μια κρίση επιδεινώνει την οικονομία (τότε αν θυμάστε ήταν η πρώτη μεγάλη ενεργειακή κρίση '78-'80, τώρα είναι η κρίση των αγορών), πάντα αποδεικνύεται ΑΝΑΞΙΟ το "δεξιό" περιβάλλον του και όλα τα θεωρούμενα "μεγάλα στελέχη" και οι "μηχανισμοί του κόμματος", πάντα ακολουθεί ένας Παπανδρέου που έρχεται να ξεθεμελιώσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο ότι έχει χαραχθεί... για να μπούμε σε μια εποχή απίστευτης σκοταδιστικής και συκοφαντικής φιλολογίας - ΑντιΚαραμανλισμού - και σε μία διαδικασία εθνικών περιπετειών και δεινών για 10 - 20 χρόνια όποτε και ανασκευάζουμε... μετά από πικρή εμπειρία... με ακριβό τίμημα και με ουσιαστική απώλεια της "ευκαιρίας"!!!

Γιατί να πρέπει να δει η γενιά μας το ίδιο έργο δύο φορές!!!

Αν εμείς ευθυνόμαστε μια φορά επειδή δεν μπορούμε να δούμε το πλαίσιο αυτό μια και κρύβεται πίσω από τόνους σκουπιδιών και φιλολογίας, αυτοί που φέρουν την απόλυτη ευθύνη είναι οι προβοκατόρικα φιλολογούντες εξυπηρετητές του προσχεδιασμού - ΜΜΕ και οι κύκλοι συμφερόντων - που αρκούνται στην άντληση αμέσων οφελών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόσμιος σχολιασμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.






Νομοθετικό Έργο (και διαβούλευση)
Ελληνική Βουλή




Ευρωπαϊκή Ένωση &
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο






Υπό-δομές... έρχεται η ανάπτυξη;!

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)





Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!